Parenzana Train

Doživite jedinstveno iskustvo vožnje turističkim vlakićem Parenzana train kroz tunele i vijadukte putevima povijesne uskotračne pruge Parenzane. Uz vožnju istarskim krajolikom te posjet prekrasnim mjestima unutrašnje Istre očekuje vas i degustacija autohtonih jela i pića.
Vožnja na relaciji Vižinada - Motovun te Motovun - Vižinada nazvana je “Put Velog Jože”. Uz prepoznatljiv zvižduk konduktera, zavirit ćete u povijest i oživjeti legendu Velog Jože.   

Legenda o Velom Joži odvija se u Motovunu, srednjovjekovnom gradiću čija je veduta jedan od poznatijih simbola istarske unutrašnjosti. U Vižinadi, gradiću na brežuljku što se izdiže nad dolinom Mirne, pruža se jedan od najljepših pogleda na Zelenu i Plavu Istru.

Središnja stanica izleta nalazi se u Rakotulama gdje vas očekuje promocija istarskih specijaliteta. Na ovoj stanici, uz zvuk istarske narodne glazbe, za sve posjetitelje pripremit će se istarske delicije. Domaćini će za vas pripremiti nekoliko vrsta domaćeg kruha koji ćete moći degustirati uz najbolja maslinova ulja na svijetu, a nepca oplemeniti čašom najfinijih vina i drugih autohtonih delicija. Probajte pravu istarsku supu iz ruku domaćina agroturizma koja je pripremljena od najboljeg istarskog terana uz još nekoliko sastojka iznenađenja, a sve spravljeno u velikoj bukaleti. Posebnu atrakciju pružit će i mali zoo domaćih životinja te dječje igralište. Upoznajte boškarina, istarsku kozu zvanu “istrijanka” i magarca. U ponudi se nude i autentični suveniri.

Poželite li proniknuti dublje u eno-gastronomske čarolije koje pruža Središnja Istra, organizirat ćemo za vas ručak u Motovunu, posjete u agroturizme i degustaciju vina kod poznatih istarskih vinara iz Vižinade i Motovuna te posjet kod uzgajivače lavande.

Put čarobnog muškata
Stara rimska poslovica kaže: Da bi upoznao jedan narod - sjedi za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino, onda ćeš znati kakvi su to ljudi. Upravo preko vina, ovaj vas put vodi na upoznavanje Istre i njezinih ljudi, tradicija i običaja. Programom Put čarobnog muškata gostima se pruža nezaboravno putovanje prekrasnom Momjanštinom, s posebnim naglaskom na enologiju. Ovaj kraj poznat je po svojim vrhunskim vinima, a posebno po muškatu, koji se nalazi u središtu ove priče.
Gosti putem uživaju u prekrasnom pogledu na vinograde i prirodu jer prolaze vinskom cestom Momjanštine. Razgled vinograda iz vlaka, svakako će nadopuniti iskustvo degustacije vina te priču zaokružiti u jednu punu cjelinu kojom se dočarava priča o Istri i vinu. Neka Vam ovaj put muškata ostane u čarobnom sjećanju.

Kontakt:
Parenzana train
info@parenzana.hr
www.parenzana.hr
www.facebook.com/ParenzanaTrainIstria
Skype: ParenzanaTrain
T: +385 (0)52 496 068
T/F: +385 (0)52 496 069
M: +385 (0)99 477 3311, +385 (0)99 448 6767

 

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking