Istra Inspirit

Istra Inspirit donosi interaktivna glumačka uprizorenja povijesno - mitoloških priča i legendi na autentičnim lokacijama (od rimskih vila, kaštela, srednjovjekovnih trgova pa sve do arheoloških nalazišta). Svaka priča odiše posebnom atmosferom, a bogata gourmet ponuda daje intenzivan doživljaj posjetiteljima. Cjelokupni spektakli potiču emocije u gostima koje će im ostati u trajnom sjećanju na vrijeme provedeno u Istri.

Na otoku Sv. Nikola predstavljaju se priče o bogatoj istarskoj povijesti koje će oživjeti simpatičan profesor povijesti Epulonius de Histri. Na tom će se tajanstvenom otoku ispreplitati morski svijet Jules Vernea, ljubavna priča grofa Polesinija i njegove supruge Isabelle, a posebnost je u tome što roditelji i djeca postaju aktivnim sudionicima samoga spektakla.  
Spacio u Rovinju donosi najautentičniji ribarski doživljaji u kojem posjetitelji uživaju u vožnji batanama, a večer završavaju u tipičnoj ribarskoj večeri, prepunoj priča o moru, komičnih odnosa i ribarskih anegdota.

Posjetitelji željni gusarskih anegdota i pjesama te legendi o skrivenom blagu sigurno će uživati u mjuziklu Blago kapetana Morgana. Sama predstava se odvija na srednjovjekovnim zidinama Dvigrada, a gosti svjedoče skrivanju blaga i osobnom ispovijedanju zloglasnog gusara - Henrya Morgana!

U Medulinu na autentičnom arheološkom nalazištu Vižula gosti imaju priliku svjedočiti jednoj od najdramatičnijih priča Rimskoga doba - priči o Crispu i njegovoj tragičnoj ljubavi s Faustom.
Nakon Rimskoga Carstva Istra Inspirit putuje u mistični srednji vijek Svetvinčenta prepun praznovjerja, vitezova i vještica. U  spektaklu Vještica Mare - travarka gosti saznaju tko je bila Mare Radolovich i zašto je spaljena na lomači i je li Mare uistinu bila vještica ili tek žrtva?
U Poreču u spektaklu Iustitia gosti mogu saznati tko je bio Domenico Furlan, što je ukrao te kako je zadovoljena pravda na ulicama Poreča.

U Vodnjanu se odigravaju Vodnjanske štorije 2 u kojima se posjetitelji mogu vratiti u 19. stoljeće, upoznati se sa starim zanatima i sav doživljaj pratiti uz pjesmu i ples. U Balama gosti prisustvuju renesansnoj "sapunici" Rogovi ili volovi? prepunoj strogih gradskih statuta, ljubavnih intriga, laži i skrivenih strasti starih Baljana.

Informacije:
T. +385 (0)52 88 00 88
info@istrainspirit.hr
www.istrainspirit.hr
Facebook

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking