14. Astro Party Lunasa

Lunasa je manifestacija u znaku astronomije i astrologije, mistike i mitologije. Riječ je o svojevrsnom astro-partyju koji se jednim dijelom, sadržajem i simbolikom, oslanja na drevnu keltsku kulturu koja je brojnim detaljima utkana u današnju civilizaciju.

Otuda i naziv manifestacije kako je ovaj drevni narod nazivao prvi dan ljeta (1. kolovoza) prema svom kalendaru, dan kada se slavio život i bogatstvo prirode.

Lunasa donosi dašak mistike i mitologije kojom je obavijena povijest drevnog keltskog naroda. Tijekom njezina održavanja, uz potpuno ugašenu javnu rasvjetu u središtu starogradske jezgre, u romantično-mističnoj atmosferi Parka Novigradske biskupije, tik uz more zbivaju se razni prigodni sadržaji poput promatranja neba uz stručno vodstvo astronoma, popularnih tematskih predavanja, modne revije, performansa i scenskih uprizorenja, prodajnih izložbi nakita, astroloških predmeta, ekološki uzgojenih poljoprivrednih proizvoda…

Sve je popraćeno odgovarajućom glazbenom podlogom, od ambiental i new age do world i ethno glazbe, uživo ili putem DJ-a. Obje se večeri prikazuje i atraktivna projekcija fotografija nebeskih tijela i pojava na gradskom zvoniku.

Prikaži