Alpe Adria Oberkrainer fest

Spoj polki i valcera iz Istre i alpskih vrhunaca razgalit će vam srce i dušu otputite li se u Oprtalj, najviši istarski gradić, sredinom srpnja kada Alpe Adria Folk Festival oživi srednjovjekovne ulice i obližnje brežuljke s pogledom na središnju Istru i dolinu Mirne.

Uz neodoljive note tradicijskih instrumenata, u Oprtlju se organizira i sajam crnog tartufa i domaćih proizvoda koji prate likovna izložba, zabava i sportske aktivnosti mještana. U povijesnom se gradiću pritom susreću svirači iz različitih regija: Istre, sjevernih krajeva Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, južne Njemačke - redom zemalja koje njeguju radosnu glazbenu tradiciju Alpi.

Više od deset godina, oprtaljska publika s jednakim entuzijazmom dočekuje velike zvijezde, međunarodne folk orkestre i mlade svirače harmonike i trube. Granice i godine uzmiču pred željom za očuvanje narodne tradicije zapisane u melodijama i pjesmama žitelja planina.

Uz glazbenu tradiciju, istovremeni sajam crnog tartufa i poljoprivrednih proizvoda mame na degustaciju. Opojan miris afrodizijačkih gljiva koje rastu u dolini Mirne kao dragulji skriveni ispod zemlje poziva da ih kušate u maslinovom ulju, medu, kolačima ili autentičnim istarskim specijalitetima.

Nakon posljednjih taktova polke i valcera, čeka vas promotivna degustacija omleta s tartufima, u istarskom dijalektu fritaje, a marljivi kuhari nude domaću tjesteninu, fuže i pljukance, ili istarske mesne specijalitete uz kapljicu vrsnih istarskih vina.

Prikaži