Oprtalj-Portole
h

10. sajam kestena i jela i proizvoda od kestena

Listopad je u Oprtlju u znaku kestena kojemu je posvećena i Kestenijada. Prva manifestacija takve vrste u Istri posjetiteljima pruža mogućnost uživanja u ovom tipičnom jesenskom plodu koji raste u šumama oprtaljskog kraja.

Manifestacija se odvija u Oprtlju, na četiri sadržajno različite lokacije no međusobno povezane temom kestena i bogatstva jesenskih plodova. Na trgu kod župne crkve slastičari i slastičarsko-pekarski obrti će predstaviti slatku stranu gastronomske ponude na bazi kestena. Za sve zainteresirane se organiziraju i slastičarske radionice. Na istoj lokaciji će svoje proizvode predstaviti proizvođači poljoprivrednih proizvoda sa područja Općine Oprtalj.

U Lođi su smještene dvije već tradicionalne izložbe, one lovačkih trofeja i gljiva te izložba radova sudionika male likovne kolonije. Na trgu kod Lođe moći će se degustirati slana jela na bazi kestena kao i kotlići od gljiva i divljači koji se pripremaju pred posjetiteljima. Sirovi i pečeni kesteni pripremat će se i prodavati na više lokacija, uz veliku pečenjaru na trgu kod Lođe u kojoj će se na vatri peći kesteni. Dječji program osmišljen je u parkiću uz razne ulične zabavljače, predstave i kreativne radionice.

U listopadu dođite u Oprtalj udahnuti malo svježeg zraka te provedite ugodan jesenski dan uz porciju pečenih kestena i čašu mladog vina.

Info:

TZ Oprtalj, Općina Oprtalj
Matka Laginje 21, T:+385 (0)52 644 077, +385 (0)52 644 150
info@istria-oprtalj.com

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking