Festival Veli Jože

Istarski div Veli Jože

Mislite da svijet bajki i divova ne postoji te da je samo fikcija za malu djecu? Posjetite Motovun i zakoračit ćete u čudesnu dimenziju u kojoj vladaju divovi, s Velim Jožem na čelu kao najpoznatijim među njima.

Festival Dani Velog Jože u Motovunu posvećen je istarskim divovima, ali i svim drugim fantastičnim bićima koji su nastali kao plod bujne ljudske mašte. Danas je fantasy književnost iznimno popularna, od Harryja Pottera do Sumrak sage, a sve je započelo s Tolkienovim Gospodarom prstena. No, Istra ni na ovom polju ne zaostaje, naprotiv. Poznati hrvatski književnik Vladimir Nazor svoju priču o Velom Joži ispričao još 1908. godine.

Festival Velog Jože donosi u Motovun projekcije fantastičnih filmova, pa je to jedinstvena prilika da se pogledaju filmovi o divovima, i oni stari i novi, ali i dokumentarci te dječji filmovi. Motovun sa svojom već afirmiranom filmskom tradicijom, na različitim lokacijama nudi 3D efekte i divovske sukobe na velikom platnu.

Festival je pravog obiteljskog karaktera, gdje svako može pronaći nešto za sebe. Ulice Motovuna preplavit će zabavljači i glazbenici, najmlađi mogu sudejlovati na kreativnim radionicama i sudjelovati  u predstavi, dok su za one malo starije na rasporedu kazališne prestave u večernjim satima. Sajam starih zanata kao i ugostiteljski objekti nudit će XXL proizvode pa će posjetitelji imati priliku probati divovski sir, mortadelu, pizzu i brojne druge divovske zalogaje.

» FB: Days of the Giant Veli Joze Motovun

O eventu:

Festival divova

Lokacija:

  • Motovun-Montona

Datumi:

  • 13.09.19

Kontakt:

Prikaži