Istria Wine & Walk

Vinoljupci i ljubitelji prirode, zaokružite datum 19.05. i prijavite se na Istria Wine & Walk avanturu sjeverozapadnom Istrom. Čeka vas 11 km inspirativne šetnje, 9 vrhunskih istarskih vinara, 7 lokalnih proizvođača i ugostitelja te 7 okrepnih stajališta.

Itinerar:
Kretanje iz Buja
Vinograd Santa Lucia
Svaka 2 km uz stazu - vinari i lokalni proizvođači i ugostitelji
Vidikovac na brdu Kastanjari
Park prirode Škarline
Galerija Tigor s izložbom "Maslina"
Vinski podrum Cattunar
Vinski podrum Veralda
Povratak autobusom u Buje - mali vinski sajam

Vinski pješački pohod kreće u Bujama. Ondje ćete preuzeti degustacijsku čašu i mapu staze, a zatim ćete se ukrcati u mini-bus. Njime ćete do prve točke, čuvenog vinograda Santa Lucia starog pola stoljeća. Odatle kreće vaša eno-rekreacija kroz labirinte vinograda i maslinika.

Na svaka 2 km dočekivat će vas istarski vinari i ostali lokalni proizvođači s mirisnim gastro poslasticama i božanstvenim vinima. Uživajte u slamnatim nijansama istarske malvazije i rubinskim bojama crnih vina. Tajna njihove pitkosti leži upravo u bijeloj zemlji kojom hodate, osunčanim padinama vinograda kraj kojih prolazite i ugodnoj zavjetrini koja vas prati putem. Na tom ćete putu danas susresti još vidikovac s kojeg možete ovjekovječiti planinske vrhove Ćićarije i more u daljini, posjetiti park prirode Škarline s jedinstvenim potočićima i jezercima, izložbu „Maslina“ u galeriji Tigor te 2 vinska podruma nadomak Brtonigle.

Na povratku u Buje zastat ćete na malenom sajmu, uz party do kasno u noć, na kojem ćete moći kupiti zalihe vina koja su danas osvojila vaše srce. I pokoji lokalni proizvod kako bi se sva vaša osjetila još dugo prisjećala šetnje u svim bojama vina.

Detalji:
Mjesto polaska: Stari grad Buje (Trg Sv. Servula)
09:00 - 13:00 - Polazak autobusa sa Trga Sv. Servula prema polazišnoj točki (svakih 20 min)
15:00 - 19:00 - Polazak autobusa sa krajnje točke prema Trgu Sv. Servula (svakih 20 min)

Prikaži