Karneval u Puli

03.02.2018

Pula-Pola, Trg Portarata, Giardini
h
Trg Portarata, Giardini

Karnevalska povorka

Poželite li na trenutak biti netko drugi tada je Pulski karneval pravo mjesto za vas. Tradicionalno se održava u vrijeme prije početka korizme, a maškare 17. siječnja od gradonačelnika preuzimaju ključeve Grada. Obećaju svašta, onako kako i maškarama priliči, reagirajući često na aktualne teme i događanja.

Najzanimljivije je redovito tijekom maškarane povorke kada više stotina maškara prodefilira gradom, 2017. godine bilo ih je više od 600 iz Hrvatske i Slovenije, i zabavljale su Puljane i turiste u gradu, a potom i na maskenbalu.

Prema programu skupljanje karnevalskih grupa počet će u jutarnjim satima na Karolini, odakle će u 11.30 sati maškarana povorka krenuti, pored Arene, gdje će biti prvo predstavljanje maškara, do trga Portarata gdje će biti organizirano glavno predstavljanje maškaranih grupa. Nakon Portarate maškare će nastaviti ulicom Sergijevaca i Kandlerovom do Karoline gdje će biti nastavljeno druženje maškaranih grupa.

Svim sudionicima Karnevala biti će osiguran ručak na Karolini a nakon toga, s početkom u 15 sati na istoj lokaciji slijedi veliki maskenbal za sve maškarane i nemaškarane posjetitelje Karnevala (u slučaju kiše u Circolu). Ove godine zabavljat će nas Mauro Staraj & La Banda.

Dan uoči Pepelnice ili Čiste srijede, 13. veljače karnevalska događanja završavaju paljenjem pusta -  slamnate lutke (čovjeka) krivog za sve nedaće.

Info:

TZ Pula
Forum 3 +385 (0)52 219 197

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking