FAKS Dance

FAKS festival je ponovno prepoznat i uvršten od strane Europske asocijacije festivala u popis Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) i njegov službeni vodič za europske festivale za 2017/2018 godinu. Riječ je o platformi međunarodnih festivala koja povezuje one festivale koji su iznimno predani umjetnosti, zajednici u kojoj djeluju i europskim vrijednostima, a ujedno i poziva i informira publiku o održavanju tih festivala diljem Europe.

Jesenski termin FAKS festivala realizirati će Međunarodni festival folklora od 27.-30.09.2018. i okupiti više od 300 plesača iz Hrvatske, Slovenije, Francuske, Češke, Mađarske i Estonije. Svi će sudionici biti smješteni u resortu Amarin u Rovinju a uz 4 dana boravka u Rovinju posjetiti će Pazin gdje će održati revijalni koncert i pogledati izložbe Etnografskog muzeja Istre.

Program događanja FAKS Dance festivala je u nastavku:

Četvrtak, 27. rujna 2018.

20:00 Svečano otvaranje prvog festivala folklora u Rovinju uz prezentaciju sudionika, folklornih plesova i tradicionalnih kostima u resortu Amarin, Rovinj

Petak, 28. rujna 2018.

09:30 Radionice tradicionalnih plesova u resortu Amarin

14:00 Okrugli stol predstavnika folklornih grupa u resortu Amarin

17:00 Revijalni koncert folklornih grupa na Trgu M. Tita u Rovinju – sudionici festivala uz domaćine, Folklorno društvo „Plesarin“ iz Rovinja

Subota, 29. rujna 2018.

11:00 Plesna radionica istarskog baluna pod vodstvom Folklornog društva „Plesarin“ iz Rovinja

12:00 Nastup svih sudionika i posjetitelja u najvećem istarskom balunu na Trgu M.Tita u Rovinju

18:30 Revijalni koncert u Spomen Domu Pazin - sudionici festivala uz domaćine, Folklorno društvo Pazin

Sudionici FAKS Dance festivala:

Folklorna grupa „Črnučan“ iz Slovenije, Folklorna grupa „Ljubljana“ iz Slovenije, Folklorna grupa Bled iz Slovenije, Folklorni ansambl Libin-S iz Češke, Folklorna grupa Balaton iz Mađarske, Folklorna grupa „Lembrancas de Portugal“ iz Francuske, Folklorna grupa mladih Soleke iz Estonije te iz Hrvatske: Folklorna grupa Plesarin iz Rovinja, Folklorna grupa iz Pazina, Folklorna grupa „Vedar Osmijeh“ iz Zagreba i Folklorna grupa „Zadobarje“ iz Karlovca.

Organizator FAKS festivala je Vedras d.o.o. a pokrovitelji i partneri  su Grad Pazin, POU Pazin, Udruga Ars Cultura, Zbor Roženice Pazin, Turistička zajednica Središnje Istre, Turistička zajednica Vrsar i Turistička zajednica Rovinj. 

Ulaz na sva događanja i koncerte festivala je slobodan.

O eventu:

Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva

Lokacija:

  • Resort Amarin i Trg m. Tita / Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 27.09. - 30.09.18

Kontakt:

Stranica:

Prikaži