Kalendar događanja

 • Sv. Ivan Krstitelj

  22.06.2018 - 24.06.2018

  Dajla (Novigrad-Cittanova)

  Proslava dana zaštitnika


  Proslava dana zaštitnika

  Tradicionalna pučka fešta kojom mještani Dajle nedaleko Novigrada, uz kulturno-zabavni i sportski program te gourmet ponudu, obilježavaju dan svog sveca zaštitnika.

  Info:

  TZ Novigrad
  T. +385 (0)52 758011, M. (0)98 421901
  info@novigrad-cittanova.hr

  Opširnije
 • Stari samanj pod Kaštelom

  23.06.2018 - 24.06.2018

  Vrsar-Orsera, Stari grad

  Povijesni sajam uz gastronomsku ponudu i glazbeni program

  17:00 h

  Stari grad

  Povijesni sajam uz gastronomsku ponudu i glazbeni program

  Manifestacija Stari samanj pod kaštelom – festival vina i zabave, održava se krajem lipnja u vrsarskom starom gradu, na prostoru oko starih gradskih vrata, na trgovima i uličicama koje vode prema crkvi, te na prekrasnim vrsarskim vidikovcima.

  Sa štandova se nude mali obroci, pršut, sir, vino i domaći likeri, med i proizvodi od meda, starinski suhi kolačići, ušećereni bademi i fritule, te ostali autohtoni proizvodi, kao i suveniri od drva i kamena. Na gradskim vratima posjetitelje dočekuju kostimirani stražari i uvode ih na trg kojim vlada ugođaj iz doba kada je Vrsar posjećivao slavni pustolov Giacomo Casanova. Voditelji u srednjevjekovnim kostimima gostima prezentiraju crtice iz vrsarske povijesti, posebno zanimljivosti iz Vrsarskog statuta iz 1609. godine, koji je definirao pravila življenja u tadašnjem Vrsaru, npr. način poslovanja krčmi, kontrolu kvalitete vina, vrijeme otvaranja i zatvaranja gradskih vrata, kontrolu ulaska stranaca, propise o higijeni i komunalnom redu toga vremena itd.

  Za zabavu i vedar ugođaj brinu se ulični zabavljači i svirači, a održavaju se i večernji gitaristički koncerti, te nastupi etno glazbenika. 

  Opširnije
 • X-Bash by DocLX

  23.06.2018 - 07.07.2018

  Tar, Lanterna

  Maturalna zabava

  Lanterna

  Maturalna zabava

  Zabava njemačkih i austrijskih maturanta koji uključuje oko 5.000 gostiju s više od 46 izvođača tijekom 14 festivalska dana.

  Cijeli poluotok Lanterna zatvoren je za vanjske goste tijekom trajanja festivala, no moguće je pristupiti plaži na za to predviđenom mjestu.

  Opširnije
 • KipAR

  24.06.2018 - 01.07.2018

  Brtonigla-Verteneglio, Galerija Aleksandar Rukavina

  Ljetna kiparska škola Aleksandar Rukavina

  Galerija Aleksandar Rukavina

  Ljetna kiparska škola Aleksandar Rukavina

  Ljetna kiparska škola u galeriji Aleksandar Rukavina.
  Kiparska škola sa nekoliko studenata, pretvara svoje ideje u kamen i drvu.

  Info:

  TZ Brtonigla
  Mlinska 2, T: +385 (0)52 774 307
  info@istria-brtonigla.com

  Opširnije
 • More na stolu

  24.06.2018

  Fažana-Fasana, Riva

  Ribarska fešta

  20:00 h

  Riva

  Ribarska fešta

  Ribarska fešta, tečajevi Male ribarske akademije Sardela: živi svijet fažanskog plićaka, prikaz alata i pribora za ribolov, stare barke fažanske luke gastro ponuda: sardele s gradela, marinirane, savor, slane, paštete od sardela, rižoto od sardela ... 

  Simbol Fažane, riba sardela... stalni je izazov za nove susrete na fažanskoj rivi, na malome trgu, u restoranu, konobi. Uz sardelu, evo i druge ribe što će obogatiti darove mora na stolu, sve kroz tradiciju i nove recepte pripremanja raznolikih jela. Degustacija ribe u Fažani pravo je mjesto za nove susrete i nove spoznaje.

  Program:
  GASTRO PONUDA JELA OD SARDELA sardele na savor, s gradela, marinirane, slane, paštete od sardela, rižoto od sardela, pohane sardele, far sa sardelama i rajčicom, salata od tjestenine, slanih sardela i rukolom, filet sardela u limunovom soku, carpaccio od sardela...
  TEČAJEVI MALE RIBARSKE AKADEMIJE SARDELA tradicijski ribarski alati i stare barke fažanske luke, živi svijet fažanskog plićaka, mali tečaj pecanja s obale
  ISTARSKI GASTRO PROIZVODI: maslinovo ulje, sir, pršut, vino i med
  MIRISNA SIMFONIJA FAŽANE
  ZABAVNI PROGRAM uz Duo Mot, klapu Intriga i Duo Remi

  Info:

  TZ Fažana
  43. Istarske divizije 8, Fažana T: +385 52 383 727
  info@istria-fazana.com

  Opširnije
 • Hrvatski ljetni salsa festival

  25.06.2018 - 02.07.2018

  Rovinj-Rovigno


  Međunarodni salsa festival i svojevrsna kruna razvoja salsa scene u Hrvatskoj koji svake godine okupi nekoliko tisuća plesača salse iz cijeloga svijeta. U sklopu festivala organizirane su plesne radionice s ponajboljim internacionalnim instruktorima te brojni partiji, brodski izleti i slično.    

  Više informacija na www.crosalsafestival.com

  Opširnije
 • Povorka batana s feralom i večerom u spaciu

  26.06.2018

  Rovinj-Rovigno, Rovinjska obala do Spacio Matika

  Oživljavanje bogate prošlosti ribarskog Rovinja, utorkom i četvrtkom

  19:30 h

  Rovinjska obala do Spacio Matika

  Oživljavanje bogate prošlosti ribarskog Rovinja, utorkom i četvrtkom

  Pridružite se povorci batana sa feralom u predvečerje. Kreće se sa malog mola u blizini glavnog gradskog trga, te se uz prekrasnu starogradsku jezgru rovinjskom brodicom batanom plovi do spacia Matika u Švalbinoj ulici, mjesto koje ulaz ima i sa morske strane.
  Vožnja batana praćena je sugestivnom glazbom a u spaciu Matika organizirana je tradicionalna večera sa ribljim specijalitetima.

  Utorak: nastupa Luciano

  Opširnije

Pregled 37 - 48 od ukupno 1019

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking