Kalendar događanja

 • Teći, isti, piti - Run, eat, drink

  17.04.2017

  Vodnjan-Dignano, Stancija Buršić

  Sportsko-gastronomska manifestacija

  Stancija Buršić
  Fažanska cesta 25

  Sportsko-gastronomska manifestacija

  Nit vodilja ovog hedonističkog doživljaja je pomalo neobično sljubljivanje - gastronomije i pokreta! Kroz nezaboravne pitoreskne krajolike, serija utrka Run.Eat.Drink. nudi poseban doživljaj kušanja izvornih istarskih proizvoda u kombinaciji s trčanjem u prirodnom okruženju.

  » FB

  Info:

  Udruga kineziologa Pula

  Opširnije
 • BOOKtiga

  19.04.2017 - 22.04.2017

  Poreč-Parenzo, Trg Marafor

  Međunarodni festival pročitanih knjiga

  Trg Marafor

  Međunarodni festival pročitanih knjiga

  BOOKtiga - međunarodni festival pročitanih knjiga, u organizaciji Gradske knjižnice Poreč, održat će se, po deseti put, od 19. do 22. travnja 2017. godine na porečkom antičkom trgu Marafor.

  Festival započinje u srijedu 19. travnja u 10.00 sati otvaranjem BOOKtižina, sajma pročitanih knjiga, na kojem će svi ljubitelji pisane riječi moći kupiti knjige po simboličnoj cijeni od deset kuna. Sav prihod od prodaje knjiga bit će usmjeren u projekt Knjiga pri ruci, kojim Gradska knjižnica Poreč nastoji osigurati knjižničnu uslugu i u manje dostupnim mjestima. Uz svaku kupljenu knjigu posjetitelji mogu sudjelovati u nagradnoj igri Gradske knjižnice Poreč.

  Sajam će biti otvoren svakodnevno od 10.00 do 19.00 sati do subote 22. travnja.

  Opširnije
 • MRF Istria Music Festival

  19.04.2017 - 23.04.2017

  Poreč-Parenzo, Hotel Pical

  Međunarodni festival zborova i orkestara

  Hotel Pical

  Međunarodni festival zborova i orkestara

  Festival je postavljen na komercijalnoj osnovi i nije sufinanciran ni od koga, znači svi sudionici sami plaćaju svoj boravak i put, a povezuje ih ljubav prema glazbi, druženje, razmjena iskustava...

  Opširnije
 • Gastro okusi Istre

  20.04.2017

  Rovinj-Rovigno

  Gastronomska manifestacija


  Gastronomska manifestacija

  Najpoznatiji istarski ugostitelji pripremiti će tradicionalna, ali i moderna jela bazirana na domaćim sastojcima, kao što su plodovi mora, meso peradi, svinje i boškarina, suhomesnati proizvodi, tartufi, šparoge, koromač kao i probrana vina i maslinovo ulje.  Info:

  TZ Rovinj
  Obala Pina Budicina 12 +385 (0)52 811566
  info@istria-rovinj.com

  Opširnije
 • FAKS Sings VOL. 1

  20.04.2017 - 23.04.2017

  Vrsar-Orsera, Crkva sv. Marije od mora

  Međunarodni festival zborova

  20:00 h

  Crkva sv. Marije od mora

  Međunarodni festival zborova

  Nastao na ideji cjeloživotnog učenja i ljubavi prema amaterskom stvaralaštvu, FAKS – Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva međunarodna je manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova, glume, likovne izložbe i gostovanja raznih amaterskih skupina, a odvija se svake godine u proljeće. Prvi volumen FAKS Sings festivala okupiti će zborove iz različitih krajeva svijeta koji će 4 dana muzicirati na najljepšim lokacijama u Istri.

  Info:

  Vedras d.d.
  00385 (0)98 254 286
  faksfestival@gmail.com

  Opširnije
 • Popolana - sportom s ulica i trgova do prirode i turizma

  21.04.2017 - 23.04.2017

  Rovinj-Rovigno, Gradsko središte

  Sportsko-zabavna manifestacija

  Gradsko središte

  Sportsko-zabavna manifestacija

  Popolana, prepoznatljiva trodnevna manifestacija vrvi sportsko-rekreativnim događanjima, zabavnim programima za djecu i odrasle i bogatom ponudom kulinarskih specijaliteta, a hvalevrijedan humanitarni karakter osjeća se tijekom cijelog događanja.
  Prodajom majica i cvijeća prikupljena se sredstva doniraju u dobrotvorne svrhe, posebice udrugama za osobe s posebnim potrebama.

  Djeca, rekreativci, građani i svi posjetitelji Rovinja mogu se okušati u atraktivnim disciplinama: sportskom penjanju na umjetnoj stijeni, takmičenju na veslačkim simulatorima, šahovskom turniru, aerobiku, košarci, električnom pikadu, nordic walking paradi, biciklijadi, polumaratonu u dužini 21 km ili rekreativnom trčanju na 5 km.

  Ribom ulovljenom iz natjecateljskog dijela sportskog i podvodnog ribolova pripremaju se gastronomske delicije za sve sudionike Popolane koja poziva na veselo druženje na prepunoj rovinjskoj rivi.

  Opširnije
 • Šparogada

  21.04.2017 - 23.04.2017

  Kaštel (Buje-Buie)

  Međunarodno gastronomsko natjecanje


  Međunarodno gastronomsko natjecanje

  U Kaštelu nedaleko od Buja održat će se već tradicionalna gastro manifestacija Šparogada koja vam opet priprema pregršt zanimljivosti i užitaka na bazi divljih šparoga.

  Šparoga je već postala pravi simbol Kaštela pa se njoj u čast svake godine priprema bogat kulturno-zabavni, eno-gastronomski i sportski program koji okuplja sve veći broj posjetitelja, ponuđača lokalnih proizvoda, sportaša, rekreativaca, volontera i djece, jer se vještina branja šparoga uči od malih nogu.

  I ove ćete godine moći okušati sreću u potrazi za najdužom šparogom koja osvaja nagradu. Ljubitelji prirode moći će sudjelovati u biciklističkim i pješačkim pohodima, a gurmani će osobito doći na svoje degustirajući najrazličitija jela od ove izuzetno zdrave samonikle namirnice.

  Info:

  TZ Buje
  T/F. +385 (0)52 773 353
  info@istria-buje-buie.com

  Opširnije
 • Eko dan

  21.04.2017 - 22.04.2017

  Novigrad-Cittanova

  Ekološka akcija


  Ekološka akcija

  Eko akcije čišćenja, obiteljska biciklijada, likovno-literarni natječaj na temu iz ekologije...

  Info:

  TZ Novigrad-Cittanova, Grad Novigrad
  +385 52 757 705

  Opširnije

Pregled 61 - 72 od ukupno 769

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking