Kalendar događanja

 • Koncerti u crkvi

  06.06.2017

  Vrsar - Orsera, Crkva sv. Marije od mora

  Koncert muškog zbora iz Engleske i miješanog pjevačkog zbora iz Slovenije

  21,00 h

  Crkva sv. Marije od mora

  Koncert muškog zbora iz Engleske i miješanog pjevačkog zbora iz Slovenije

  Cwmbach Male Choir, Aberdare, GB

  Mešani pevski zbor Svoboda Mengeš, SLO

  Opširnije
 • Staaari rokeri

  08.06.2017 - 11.06.2017

  Umag-Umago, Camping Sol Stella Maris

  16. moto susret

  Camping Sol Stella Maris

  16. moto susret

  Moto susret Staaari Rockeri odavno je izrastao u nešto više od samog bikerskog okupljanja pa tako u njemu osim motociklista iz raznih zemalja Europe rado sudjeluju i mještani sjeverozapadne Istre koji su zaljubljenici u bikerski način života.

  Info:

  MK Staaari Rokeri Umag
  T: + 385 98 254 416

  Opširnije
 • Rabac Open Air - Festival of Life

  08.06.2017 - 31.08.2017

  Rabac


  Ove godine, po prvi puta predstavljamo festival života u Rapcu, koji na ulice i trgove donosi kvalitetan zabavan program za uživanje tijekom cijelog ljeta! Od 8. lipnja do 31. kolovoza Rabac postaje velika pozornica na otvorenom. Raznovrstan program, dobra glazba i urbani ritmovi, kino i kazališni program, posebna događanja i koncerti obogaćuju ljetne doživljaje i stvaraju nezaboravne uspomene za sve posjetitelje.

  Moto festivala jest slaviti život, ljepotu života i malih životnih užitaka – a koje je bolje doba za to od ljeta?

  Festivalski program sastoji se od ukupno četiri kategorije programa: Street Performance, Street Music, Cinema and Theater i Special events.

  Street Performance nudi niz raznovrsnih događanja pa svatko može pronaći nešto za sebe. Circus in the City utorkom pretvara Rabac u cirkus na otvorenom. Ulice zauzimaju žongleri, hodači na štulama, akrobati i gutači vatre, a kulminaciju programa čini završni nastup kod svjetionika na šetnici ispod Hotela Valamar Sanfior. Nedjeljom, u sklopu programa Princess Ball možete kročiti u bajkovit svijet poznatih crtanih likova i zaplesati na balu s „pravim“ princem i princezom.

  U sklopu Cinema & Teatar programa svi filmofili će doći na svoje jer tri puta tjedno tijekom trajanja festivala mogu uživati u Open Air Cinema programu uz filmove različitih žanrova. Subote su rezervirane za interaktivni edukativno-zabavni program Istra Inspirit namijenjen cijeloj obitelji prikazujući sve posebnosti Rapca kao i Labina, od mitova i legendi do gastronomije.

  Ne propustite ljetne doživljaje koje ćete pamtiti zauvijek!

  » www.rabacopenair.com
  » FB_Rabac Open Air

  Opširnije
 • Pula superiorum

  08.06.2017 - 11.06.2017

  Pula-Pola, Arena, Forum, Portarata, Kino Valli

  16. dani antike

  Arena, Forum, Portarata, Kino Valli

  16. dani antike

  Pula i ove godine za svoje goste i sugrađane priprema Dane antike od 8. do 11. lipnja u staroj gradskoj jezgri i Amfiteatru. Dani antike donose tri uzbudljiva i događajima ispunjena dana iz bogate antičke povijesti. Svi će se zbivati na antičkim trgovima i u prostorima izvrsno očuvanih antičkih građevina koje su se dokazale kao izvrsna kulisa za iznimno sadržajan i bogat program.
  Glazbeno-scenski program održavat će se na tri važne lokacije Forumu, Portarati te u parku Grada Graza. Atraktivna je i borba gladijatora koja se održava u Areni u sklopu povijesno-zabavnog programa Spectacvla Antiqva.

  Pozivamo vas da uživate u antičkom napitku mulsum, na kostimiranim zabavama i u opuštenoj atmosferi, jer Pula će biti prava antička pozornica!

  Opširnije
 • Bale-Valle outdoor festival

  09.06.2017 - 11.06.2017

  Bale-Valle


  U sklopu Bale-Valle outdoor festivala u petak će se održati utka na 10 kilometra, u subotu avanturistička utrka te u nedjelju mtb maraton.
  Najboljem natjecatelju i najboljoj natjecateljici, od onih najhrabrijih koji se usude i prihvate izazov ovog višeboja te završe sve tri utrke u tri dana, bit će uručene specijalne sponzorske nagrade.

  Info:

  TZ Bale
  Rovinjska 1 +385 (0)52 824 270
  info@istria-bale.com

  Opširnije
 • Ribarska fešta

  09.06.2017

  Vrsar-Orsera, Riva

  Pučka fešta

  19:00 h

  Riva

  Pučka fešta

  Uživajte u vinu i sardelama, tradicionalnoj ribarskoj marendi, i provedite večer u odličnoj atmosferi na rivi u jednom od najljepših istarskih priobalnih gradića!
  Tijekom održavanja ribarskih fešti kušajte plodove iz Jadranskog mora, upoznajte se s istarskim folklorom i običajima te uživajte u veselom druženju uz glazbu i ples.

  Info:

  TZ Vrsar
  Obala maršala Tita 6 T/F. +385 (0)52 441187
  info@istria-vrsar.com

  Opširnije
 • Rise Up Poreč Music Festival

  09.06.2017 - 10.06.2017

  Poreč-Parenzo, Peškera

  Zabavni program

  Peškera

  Zabavni program

  Lipanj u Poreču započinje s novim istarskim glazbenim spektaklom - Rise Up Poreč Music Festivalom! Dvodnevni glazbeni festival s prekrasnom kulisom – vizurom starog grada, pravi je ljetni party spektakl koji se ne propušta.

  Na Poreč Rise Up festivalu, koji će se održati 09. i 10. lipnja 2017. na platou Peškera u Poreču, moći ćete poslušati imena čija glazba živi u simbiozi s ljetom, morem, suncem i kupanjem.

  Festival će ugostiti zvijezde poput planetarno popularnog  John Newmana, velike glazbene zvijezde današnjice s hitom Love me again, koji je tjednima bio na vrhu svih glazbenih ljestvica; Rudimental, legende house glazbe, dobitnika glazbene nagrade Grammy Rogera Sancheza, Faithess DJ set by Sister BlissIcona Pop, Stereo MC te  RedFoo iz LMFAO.

  Osim vrhunske glazbe, očekuju vas i bogati dodatni sadržaji, od kojih izdvajamo gastro iskustvo, let balonom i ispijanje šampanjca na nebu. Istra ponovno postaje najveća glazbena pozornica i središte plesa i vrhunske zabave pod predivnim porečkim nebom!

  Laguna Poreč je za Vas pripremila posebnu ponudu: uz rezervaciju smještaja u objektima Lagune Poreč dobivate vaučer za 70% popusta na redovnu cijenu ulaznice (1-dnevna ili 2-dnevna ulaznica).

  Opširnije
 • Izložba

  09.06.2017 - 22.06.2017

  Funtana-Fontane, Galerija Zgor Murve

  Izložba polaznika Likovne radionice Eugena Varzića

  21:00 - & 18:00 - 22:00 h

  Galerija Zgor Murve

  Izložba polaznika Likovne radionice Eugena Varzića

  Opširnije
 • Kantaduri va Hum

  10.06.2017

  Hum

  Tradicionalni nastup klapa, a capella


  Tradicionalni nastup klapa, a capella

  U životopisnom ambijentu najmanjeg grada na svijetu Huma, uz neuobičajenu svjetlost danas već zaboravljenih ferala, održava se susret vokalnih skupina, popularnih klapa. Na starom istarskom vozu, koji služi kao improvizirana pozornica, klape će zapjevati tradicionalne pjesme svoga kraja. Kao nekada, u starim vremenima, kada su se ljudi znali spontano okupiti i zapjevati iz srca, tako i sada klape a capella pjevaju pjesme svojih starih. A da bi gostima što vjernije prikazali tradicijsku baštinu, pjevači su odjeveni u nošnje svojih nonića.

  Hum je idealno mjesto za druženje, upoznavanje istarske kulture, a ova manifestacija posjetiteljima omogućuje da, udobno smješteni na balama sijena ili drvenim klupicama pod zvjezdanim nebom, uživaju u prekrasnim napjevima koje će za njih izvesti brojne klape.

  Info:

  Klapa Boškarin, Dean Prodan

  dean.hum@gmail.com

  Opširnije
 • Regata brodica s oglavnim jedrom

  10.06.2017 - 11.06.2017

  Rovinj-Rovigno, Akvatorij

  Tradicionalna regata

  Akvatorij

  Tradicionalna regata

  Oglavno jedro batane četverokutnog je oblika. Šivalo se od vrste pamučne tkanine i potom oslikavalo. Površina i težina jedra ovisili su o veličin batane. Oslikavanje jedra isprva je služilo impregnaciji i produljenju trajnosti, ali je s vremenom postalo znak prepoznavanja, označavajući individualnost i identitet vlasnika.

  Svaka obitelj imala je na jedru naslikan svoj znak po kojem su njezini članovi, ali i svi ostali, brodicu i njezina vlasnika prepoznavali izdaleka na moru. Dosad su evidentirana jedra preko 95 rovinjskih obitelji.

  Naslikani motivi većinom su bili geometrijski, a rjeđe su se pojavljivali figuralni prikazi, zapisi, brojevi i simboli. Najčešće boje bile su žuta, crvena i zelena. Oko 1930. godine u rovinjskoj su se luci nalazile čak 52 batane s oslikanim jedrima.

  Info:

  TZ Rovinj
  T. +385 (0)52 811 566
  info@istria-rovinj.com

  Opširnije

Pregled 61 - 72 od ukupno 670

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking