Kalendar događanja

 • ISAP run

  21.10.2018

  Tinjan

  Utrka na 8 km

  10:00 h


  Utrka na 8 km

  U sklopu internacionalnog dana pršuta koji se već tradicionalno svake godine održava u Tinjanu, Sportsko društvo Trickeri organizira atletsku utrku stazom suhozida dužine 8km ISAP RUN.

  Utrka je na rasporedu u nedjelju 21.10.2018. sa startom u 10:00h.

  Mjesto starta i cilja: Tinjan
  Podizanje startnih paketa: 08:00 - 09:30
  Start: 10:00h
  Proglašenje pobjednika: 12:00h
  Nagrade: medalje i sponzorske nagrade za prvo troje u muškoj i ženskoj konkurenciji te najmlađeg i najstarijeg natjecatelja.
  Startnina: 80,00kn (zajedno sa organizacijom utrke, toplim obrokom, sportskom maramom, natjecatelji dobivaju i jednokratnu ulaznicu za sajam pršuta)

  » Prijave i info

  Opširnije
 • Glazbeni poučak - ciklus edukativnih koncerata

  24.10.2018

  Rovinj-Rovigno, Multimedijalni centar

  18,00 h

  Multimedijalni centar

  Darko Žuk, glasovir
  Doživljaj zvuka
  Upoznat ćemo osebujnog i slabovidnog pijanistu koji je jako zahvalan svom životnom i vjernom prijatelju: instrumentu s kojim postiže i ono što većina smatra nemogućom misijom. Oduševit će nas svojom tehnikom iz koje izvire radost kada se njegovi prsti rastrčavaju po čitavoj klavijaturi u suludo teškim pasažama.

  Ulaz slobodan

  Opširnije
 • Izložba gljiva

  27.10.2018

  Draguzeti (Barban)


  Šume u okolici sela Draguzeti bogate su gljivama. Stoga, krajem listopada mještani organiziraju izložbu gljiva u Društvenom domu Draguzeti. Uz izložbu gljiva organizira se i pješačenje pješačko – konjičkom stazom “Putem gljiva”, a nakon toga profesor Zdenko Osip bude na raspolaganju za sva pitanja u vezi gljiva.

  Info:

  Općina Barban, TZO Barban
  Barban 69, T. +385 (0)52 567420
  info@istria-barban.com

  Opširnije
 • Smotra istarskih rakija

  27.10.2018

  Hum

  18. smotra


  18. smotra

  Najveći broj proizvođača rakije na tradicionalan način nalaze se u sjevernoj i središnjoj Istri, a njihova remek-djela možete kušati svake godine na smotri domaćih rakija u najmanjem gradu na svijetu – Humu. Najčešće se proizvode od grožđanog dropa i u njih se često dodaju aromatične i ljekovite trave ili razno voće. Najpoznatije vrste ove rakije – komovice, su ruda i biska, ali postoje i brojne druge varijante: s medom, kantarionom, višnjama, mentom, orahom...

  Info:

  Udruga Hum
  T +385 (0)52 660 003, F (0)52 660 001
  hum@hum.hr

  Opširnije
 • Susret pjevačkih klapa

  27.10.2018

  Marušići (Buje-Buie), Dom kulture

  Glazbena manifestacija

  Dom kulture

  Glazbena manifestacija

  Info:

  MO Marušići, KUSD Bratstvo, TZG Buje
  T: +385 (0)52 772 122

  Opširnije
 • Dani gljiva

  27.10.2018 - 28.10.2018

  Brtonigla-Verteneglio

  Branje, izložba, degustacija


  Branje, izložba, degustacija

  Manifestacija posvećena šumskoj jesenskoj deliciji - gljivi.

  Dvodnevna zanimljiva i edukativna manifestacija posvećena je svim ljubiteljima gljiva, prirode i aktivnosti, u cilju boljeg upoznavanja sa svijetom gljiva i podizanja svijesti o važnosti čuvanja, pravilnog branja i prepoznavanja brojnih gljivarskih vrsta te značenju gljiva.
  Subota je posvećena  odlaska u šumu i takmičenja u branju gljiva, pronalasku najljepše i najveće gljive i popodnevno zajedničko druženje i glazbena animacija.

  Nedjelja posvećena je pripremi kotlića uz degustacije jela pripremljenih na bazi ovog jesenskog ploda te prigodni zabavni i glazbeni program. 
  Tijekom cijelog vikenda gosti moći će posjetiti bogatu atraktivnu izložbu  mnogobrojnih primjeraka gljiva, te kupovati lokalne proizvode kao što su extra-djevičansko maslinovo ulje, vino, med, gljive, kestene i mnogo drugih proizvoda.

  Info:

  TZ Brtonigla
  Mlinska 2, T: +385 (0)52 774 307
  info@istria-brtonigla.com

  Opširnije
 • Fešta mladega vina

  27.10.2018

  Svetvinčenat

  Smotra proizvođača vina iz Istre, Hrvatske i inozemstva


  Smotra proizvođača vina iz Istre, Hrvatske i inozemstva

  Svake godine okuplja najbolje istarske vinare, s naglaskom na mladim kvalitetnim vinarima kojima je ova manifestacija sigurno jedan dobar poticaj za daljnji razvoj i napredovanje.
  Ova se manifestacija održava već 40-ak godina i postala je dio tradicije i identiteta mjesta Svetvinčenat.

  Info:

  TZ Svetvinčenat
  Svetvinčenat 20 T.: +385 (0)52 560 349
  info@istria-svetvincenat.com

  Opširnije
 • Gnam-gnam fest: Istra na tanjuru

  28.10.2018

  Novigrad-Cittanova, Park Novigradske Biskupije

  Gastronomska manifestacija

  17:00 h

  Park Novigradske Biskupije

  Gastronomska manifestacija

  Riječ je o još jednom jednodnevnom gourmet-eventu koji će se održati u sugestivnom ambijentu Parka Novigradske biskupije smještenom u samom centru povijesne jezgre grada, u podnožju gradskog zvonika i stoljetnih borova, tek na korak-dva od mora, dočekat će vas pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila. U parku će vas tijekom večeri dočekati gastro-stol na kojem će domaćini i organizatori manifestacije izložiti i ponuditi vam sve ono najbolje i najukusnije što su za vas ovom posebnom prigodom pripremili.

  Iskusni kulinarski chefovi za vas će tom prigodom pripremiti niz nesvakidašnjih i maštovitih degustacijskih jela od istarskih delicija, koja ćete na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima ovdašnjih vinara.

  Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga...

  Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz prikladnu glazbenu kulisu, kao i program tradicijske glazbe i plesa.

  Info:

  TZ Novigrad
  Mandrač 29a T. +385 (0)52 757 075
  info@istria-novigrad.com

  Opširnije
 • Istria Gourmet Festival

  29.10.2018 - 30.10.2018

  Rovinj-Rovigno, Hotel Lone

  Gastronomski kongres s vrhunskim stručnjacima

  Hotel Lone

  Gastronomski kongres s vrhunskim stručnjacima

  Turistička zajednica Istarske županije, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao glavnim patnerom i hotelskom tvrtkom Maistra, organizira Istria Gourmet Festival s osnovnim ciljem upoznavanja novih svjetskih trendova kao i perspektivom mogućeg razvitka istarske enogastronomije.

  Uz vrhunska predavanja i show cooking renomiranih chefova, ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama, ovaj festival nudi prigodu za druženje i razmjenu iskustava, ali i postavljanje pitanja.

  Za vrijeme Istria Gourmet Festivala održat će se i tri  gala večere, u restoranima hotela Monte Mulini***** i Lone***** pod dirigentskom palicom chefova iz restorana s Michelinovim zvjezdicama.

  Opširnije

Pregled 25 - 36 od ukupno 141

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking