Crkva Sv. Katarine - Svetvinčenat

Na istočnom izlazu iz mjesta nalazi se crkvica posvećena sv. Katarini. Ova jednostavna građevina ima zvonik na preslicu i lopicu koja je dodana u 18. stoljeću. To je primjer pučke romanike u Istri koji datira iz 14 st., a oslikana je freskama s početka 15. stoljeća.

Freske u crkvi Sv. Katarine raspoređene su duž sjevernog, južnog i zapadnog zida kapele i predstavljaju ciklus posvećen legendi o ovoj svetici.

Središnje polje zauzima prikaz Marije s Djetetom ispred koje Sv. Katarina s ispruženom rukom, čije prste pridržava Krist, simbolizira čin mističnih zaruka. Freske su nastale pod utjecajem talijanskog, točnije venecijanskog slikarstva 15. stoljeća.

Izvan samog mjesta zanimljive su i tri jednobrodne crkve s lopicom. Ona sv. Germana iz 16. st. u selu Režanci, sv. Marija od trih kunfini, također iz 16. st. pored sela Boškari, te crkva sv. Kirina u istoimenom naselju.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking