Motovun: Povijest u pokretu

Motovun, Kulturno edukativni centar Kaštel

Motovun je gradić nevjerojatno raznolike, živopisne, katkada i turbulentne povijesti. Ovdje se rodio i stasao pionir glazbenog tiskarstva Andrea Antico de Montona, živio i radio Josef Ressel, izumitelj brodskog vijka, te u turobnim vremenima Drugog svjetskog rata djetinjstvo proveo jedan od najvećih automobilističkih aseva u povijesti, Mario Andretti. Od Motovunske šume, preko željezničke stanice u podnožju brda, do najviše točke, zvonika kojeg je drmao Veli Jože, sve je to dio nezaboravne priče o ovom čarobnom gradiću.

Kulturno-edukativni centar „Kaštel“ mjesto je koje morate posjetiti ako želite saznati puno više o svemu tome. Na interaktivni način, uz mnoštvo multimedije i kroz igru s čovjekovim osjetilima, pročitajte, osluhnite, pa čak i kušajte, na radionici domaće tjestenine i kolača, djelić bogate prošlosti Motovuna i okolice.

Radno vrijeme:
10:00 - 18:00

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking