Obrambene utvrde

Barbariga

Obrambena grupa Barbariga bila je jedan od elemenata složenog obrambenog sustava austrougarske tvrđave Pula i, kao i većina utvrda, podređena logičnoj hijerarhiji u obrani područja. Proteže se na oko 150 ha, a građena je od 1898. do 1914. godine sjeverozapadno od Pule radi kontrole pristupa Fažanskom kanalu i ratnoj luci Pula. U sastavu obrambene grupe sedam je utvrda čvrste gradnje te četiri utvrde mješovite čvrste i poljske gradnje.

Na rtu Barbariga smještena je i mala pozadinska utvrda u funkciji skloništa za posadu i reflektor namijenjen za noćno promatranje. Utvrde i elementi pratećih sadržaja povezani su gustom mrežom makadamskih cesta i staza. Iako su utvrde napuštene, relativno su dobro očuvane. Samo su neke utvrde dijelom ili u cijelosti u ruševnom stanju. Utvrde nisu otvorene za javnost, iako se mogu razgledati izvana.

Kontakt:

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking