Chef Andrea Migliaccio

L'olivo, Capri Palace Hotel, Capri
Michelin 2*

 

Master class: Kampanija: tradicionalno i suvremeno
Master class: La Campania: tradizione e contemporaneità


Kulinarski genije iz Ischie, Andrea Migliaccio, svoju ljubav za kuhanjem naslijedio je od bake koja je svake nedjelje pripremala jelo za brojnu rodbinu, ali i susjede. Njezina kuhinja bila je tradicionalna, jednostavna i pripremljena od lokalnih namirnica, a upravo takva je i Andreina. S ponekim modernim zaokretom.

Njegov talent, rad i strast za kuhanjem priskribili su mu čak dvije Michelinove zvjezdice za restoran L'Olivo hotela Capri Palace Hotel & Spa. U njemu se skrasio nakon proputovanja Europom, a to je vrijeme iskoristio za usavršavanje te upoznavanje novih načina i stilova kuhanja. Radeći s nekima od najvećih europskih chefova dobio je i važne savjete o tome kako voditi uspješan restoran.

Nakon što je utažio svoju potrebu za znanjem, vraća se kući, spreman ponovno kuhati s okusima i mirisima uz koje je odrastao. Od 2011. godine na čelu je restorana L'Olivo u kojem tipičnu kuhinju Caprija razvija i pretvara u pravu čaroliju.
Andrea je nedavno kreirao novi menu restorana Pjerin u Villi Dubrovnik koja je uz Capri Palace dio Mytha Anthology Hotela Dogus grupe.

 

 

 

Istria Gourmet Festival: Autumn 2017
» Show Cooking: Ravioli od lignjuna s krumpirom
s juhom od rajčice i kremom od dimljenog sira Provola

» Chefs Gala 2017 @Brasserie Adriatic | Hotel Adriatic****

Email

Sponzori

Booking