Chef Roberto Cerea

Restoran Da Vittorio, Michelin 3*
Brusaporto, Bergamo (IT)


Restoran Da Vittorio
otvorili su 1966. Bruna i Vittorio, mladi par zaljubljenika u kuhinju i to ponajprije morsku, koja je u to vrijeme tek pronalazila svoj put. Njihova priča ubrzo postaje nezaobilazna postaja ljubitelja dobre hrane, a 1978. godine pristiže i prva Michelinova zvjezdica. Zvjezdani sjaj udvostručuje se 1996. godine, a ljubav prema gastronomiji prenosi se na kćeri i sinove. Rossella vodi gostoprimstvo u restoranu, Enrico i Roberto su kuhari i vode restoran, Francesco je odgovoran za vinariju, Barbara je preuzela slastičarnicu Cavour 1880 u Bergamo Altu.

Roberto Cerea, za prijatelje Bobo, još je u djetinjstvu pokazivao zanimanje za sudjelovanje u obiteljskom poslu. Praksu je stjecao pohađajući tečajeve u nekoliko vrhunskih restorana, a stažirao je u restoranu Troisgros di Roanne te u Roger Vergeru na Azurnoj obali. Sudjelovao je i na festivalu talijanske kuhinje u Bankoku.

Roberto se strastveno posvećuje pripremi glavnih jela s ukusnim varijantama okusa. U suradnji s bratom Enricom (Chicco) 2008. godine izdaje knjigu Damare, zbirku sa 40 recepata za pripremu svježih morskih plodova, koja je obilježila proizvod kojim se i proslavio obiteljski restoran. Ubrzo nakon toga, restoran Da Vittorio osvaja i treću Michelinovu zvjezdicu.

Restoran Da Vittorio je član Relais & Châteaux od 2002 godine.

 

Istria Gourmet Festival: Autumn 2017
» Show Cooking: Rižot s artičokama, naranča s aperolom i kozica iz Oneglie

» Chef's Gala @Wine Vault | Hotel Monte Mulini*****

Email

Sponzori

Booking