Chef Simone Padoan

Pizzeria I Tigli
San Bonifacio, Verona (IT)

Simone Padoan svoju kulinarsku karijeru započinje otvaranjem pizzerie I Tigli u San Bonifaciju 1994. godine. Za njega je ključna 1999. godina kada dobiva kćer Gaiu, dok na poslovnom planu traži svoj novi identitet, dolazeći prvi put u doticaj s prirodnim kiselim kvascem.

Istraživanja nastavlja i narednih godina, a nakon četiri godine priprema svoju pizzu koju na početku nudi samo za vrijeme posebnih degustacija. No, tijekom godina  njegov koncept pizze poprima pravi oblik i Simoneova pizza postaje poznata među gurmanima i ljubiteljima dobre kuhinje. U posjet mu 2005. dolazi televizijska ekipa programa Matrix, a domaća gastronomska scena sve više pažnje posvećuje pizzeriji I Tigli i Simoneu pa ga 2008. tvorac časopisa Identità Golose, Paolo Marchi, poziva na sudjelovanje u najpoznatijem gastronomskom kongresu u Italiji. 

Ideju koju je godinama razvijao napokon ostvaruje u 2012. potpunom renovacijom pizzerije kada naglasak stavlja na jasnu povezanost prirode i ručnog rada. Važnost prirodnog kiselog kvasca raste, Simoneovi ciljevi nadilaze granice slanih delicija, a on se posvećuje izradi nekih novih koncepata koristeći prirodni kvasac. Tako nastaju Focaccia Veneta, Panettone, Pandolce, Pan Brioche...

Povodom 20. obljetnice pizzerie I Tigli, Simone je ovjekovječio 2015. godinu prigodnim događanjima u svako godišnje doba kako bi pokazao svu raskoš svijeta prirodnog kvasca.

Email

Sponzori

Booking