Edoardo Ore

Majstor za kvasce Mlina Dallagiovanna

» Panettoni i Colombe, kiselo tijesto i kruh

IGF17_Ore_AzioneFermentazione from Istria Tourist Board on Vimeo.

 

» Tehnike spajanja sastojaka za Napuljsku pizzu

IGF17_Ore_CotturaPizzaNapoletana from Istria Tourist Board on Vimeo.

 

Rođen 1985. godine odrastao je pod padinama Vezuva, između Masse di Somma i San Sebastijana, kultnog područja poznatom po antičkim tehnikama proizvodnje kruha koja će utjecati na njegovu profesionalnu karijeru.

Odrasta u obitelji skromna podrijetla, još od djetinjstva fascinira ga i privlači majstorstvo spravljanja napuljske pizze. Odlučuje vrlo mlad da želi naučiti ovu umjetnost, pa prvo stječe obrazovanje za pekara, a potom za pizzaiola s tehnikom stare napuljske škole.

Znatiželja i žeđ za znanjem i pozornost pri izboru sirovina dovode ga, tijekom godina, do rasta u profesionalnom razvoju. Fokus mu je na različitim područjima. Zahvaljujući suradnji s mlinom Molino Dallagiovanna, pokreće proizvodnju posebnog pšeničnog brašna za napuljsku pizzu pod nazivom 'LaNapoletana'. Surađuje sa AIC (Talijanska udruga celijakije) Emilia Romagna na području 'gluten-free' namirnica, zatim sa domaćinstvom Mandara na području mljekarstva, majstorom za dizana tijesta Achilleom Zoia te majstorom za sladoled Angelom Grasso.

Savjetnik je i edukator Pizze Consulting, putuje svijetom promovirajući kulturu napuljske pizze u Turskoj, Kini, Španjolskoj i Francuskoj.

Multitasking figura u svijetu za dizano tijesto, već nekoliko godina preuzima obradu velikih dizanih tijesta prema tradicionalnoj metodi, posebice poznatih Colombe i Panettona - tipičnih kolača talijanske kulinarske tradicije.

Email

Sponzori

Booking