Chef Franco Favaretto

Bacaladivino
Mestre, Venecija (IT)
www.baccaladivino.it
Docent ALMA-e, međunarodna škole talijanske kuhinje
www.alma.scuolacucina.it

Rođen je 1961. godine u mjestu Mestre nadomak Veneciji, a svoje djetinjstvo provodi unutar obiteljske slastičarnice vođene od strane djeda zvanog Nino Vioin.
Nakon hotelijerske škole Maffioli u Castelfranco Veneto, produbljuje svoju strast za venetskom kuhinjom, a posebice za bakalar. Više od dvadeset godina vodio je obiteljsku, povijesnu pizzeriju, nakon čega istu pretvara u 'Baccaladivino', novi jedinstveni ugostiteljski objekt koji vodi sa suprugom Paolom.

Franco već 40 godina obavlja svoju profesiju kao chef, mada on sam sebe voli definirati kao "majstor kuhinje". Ambasador kulture i promocije bakalara u svijetu za norveško povjerenstvo za riblje proizvode NORGE; izvozi svoje znanje s kontinenta na kontinent, a suosnivač je bratstva Confraternita del Baccalà Mantecato i tasting chef za tvrtku Tagliapietra & Figli - najvećeg uvoznika bakalara u Italiji.

Već godinama predaje na Međunarodnoj školi talijanske kuhinje (ALMA), gdje drži predavanje o bakalaru - od ulova do pripreme.

Tema:
Bakalar - od ulova, sušenja do njegove pripreme

Email

Sponzori

Booking