Chef Franco Favaretto

BACCALàDIVINO
Mestre, Venecija (IT)
www.baccaladivino.it
Docent ALMA-e, (Međunarodna škola talijanske kuhinje)
www.alma.scuolacucina.it

Istria Gourmet Festival: Spring 2017

» Bakalar - od ulova i sušenja do njegove pripreme
» Prezentacija [pdf/11 mb]

Chef Franco Favaretto rođen je 1961. godine u mjestu Mestre nadomak Veneciji, a svoje djetinjstvo provodi unutar obiteljske slastičarnice koju je vodio djed poznat kao Nino Vioin.

Nakon hotelijerske škole Maffioli u mjestu Castelfranco Veneto, produbljuje svoju strast za venetskom kuhinjom, a posebice onu za bakalarom. Više od dvadeset godina vodio je obiteljsku, povijesnu pizzeriju, nakon čega je pretvara u 'BACCALàDIVINO', novi jedinstveni ugostiteljski objekt kojeg vodi sa suprugom Paolom.

Franco Favaretto već 40 godina obavlja svoju profesiju kao chef, mada sam sebe voli definirati kao "majstora kuhinje".

Ambasador je kulture i promocije bakalara u svijetu norveškog povjerenstva za riblje proizvode NORGE, a svoje znanje "izvozi" s kontinenta na kontinent. Suosnivač je bratstva Confraternita del Baccalà Mantecato i tasting chef za tvrtku Tagliapietra & Figli, najvećeg uvoznika bakalara u Italiji.

Već godinama predaje na Međunarodnoj školi talijanske kuhinje (ALMA), gdje drži predavanje o bakalaru - od ulova do pripreme.

Email

Sponzori

Booking