Simone Padoan

Simone Padoan, pizza chef
Pizzeria I Tigli,
San Bonifacio, Verona

 

» IGF 2018 Masterclass:
ISTOK, ZAPAD, SJEVER, JUG... priča iz pizzerie I Tigli u četiri smjera!

NORD, SUD, OVEST, EST... il racconto dei Tigli attraverso quattro direzioni!
NORTH, SOUTH, WEST, EAST... the story about Tigli through four directions!

 

Simone Padoan svoju kulinarsku karijeru započinje otvaranjem pizzerie I Tigli u San Bonifaciju 1994. godine. Za njega je ključna 1999. godina kada dobiva kćer Gaiu, dok na poslovnom planu traži svoj novi identitet, dolazeći prvi put u doticaj s prirodnim kiselim kvascem.

Istraživanja nastavlja i narednih godina, a nakon četiri godine priprema svoju pizzu koju na početku nudi samo za vrijeme posebnih degustacija. No, tijekom godina  njegov koncept pizze poprima pravi oblik i Simoneova pizza postaje poznata među gurmanima i ljubiteljima dobre kuhinje. U posjet mu 2005. dolazi televizijska ekipa programa Matrix, a domaća gastronomska scena sve više pažnje posvećuje pizzeriji I Tigli i Simoneu pa ga 2008. tvorac časopisa Identità Golose, Paolo Marchi, poziva na sudjelovanje u najpoznatijem gastronomskom kongresu u Italiji. 

Ideju koju je godinama razvijao napokon ostvaruje u 2012. potpunom renovacijom pizzerije kada naglasak stavlja na jasnu povezanost prirode i ručnog rada. Važnost prirodnog kiselog kvasca raste, Simoneovi ciljevi nadilaze granice slanih delicija, a on se posvećuje izradi nekih novih koncepata koristeći prirodni kvasac. Tako nastaju Focaccia Veneta, Panettone, Pandolce, Pan Brioche...

Povodom 20. obljetnice pizzerie I Tigli, Simone je ovjekovječio 2015. godinu prigodnim događanjima u svako godišnje doba kako bi pokazao svu raskoš svijeta prirodnog kvasca.

 

Istria Gourmet Festival: Autumn 2017
» Jesensko bujanje... Kada te zemlja vodi ka spontanom
odabiru, prirodno diktiranom od tvoje kulture prehrane

Email

Sponzori

Booking