Lonely Planet ponovno izabrao Istru!

04.03.2011.

Lonely Planet opet piše o Istri – tek što je uvrštena među 10 najzanimljivijih destinacija za 2011. godinu, istarski rt Kamenjak osvanuo je ovih dana na popisu deset skrovitih plaža Mediterana koje taj vodič, jedan od najcjenjenijih u svijetu, preporuča na svom portalu.

Na popis su, među ostalima, uvrštene španjolska Cabo de Gata, francuski Banylus, Cala Gonone na Sardiniji te poluotok Luštica u Crnoj Gori.

Lonely Planet ih navodi kao mirne predjele iznimnih prirodnih ljepota, gdje je još uvijek moguće uživati u osami i pronaći komadić plaže za sebe.

Rt Kamenjak opisan je kao divlja ljepotica južno od Pule, a kultni status među posjetiteljima hrvatskih plaža zaslužen je osjećajem da se nalazite na „kraju svijeta".

Lonely Planet ističe njegov status zaštićenog rezervata, a među njegovim atributima netaknute prirode navodi kristalno čisto plavo-zeleno more, šljunčane uvale te divlje raslinje i prašnjave staze. Preporučuje i zabavni beach-bar za druženje i zabavu

>> Lonely Planet:
Steal away: hidden coastlines of the Mediterranean

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking