Naša regija ponovno najdraža njemačkim automobilistima

16.11.2011.

Istra je po drugi put najpopularnije regionalno odredište njemačkih automobilista. Prema zadnjem istraživanju glasovitog njemačkog automobilskog kluba ADAC, objavljenom u studenom, Istra je svoju prednost nad ostalim regijama povećala za 0,6% u odnosu na prošlu godinu.

Laskavi rezultati ADAC-ova istraživanja uvelike doprinose marketinškoj distribuciji i kvalitetnijem percipiranju Istre kao destinacije u Njemačkoj, najbitnijem ciljnom tržištu istarskog turizma. Također, diverzifikacija u odnosu na druge turističke regije doprinosi jačanju brenda Istre i njenoj medijskoj prisutnosti na njemačkom, ali i zapadnoeuropskom području.

ADAC svake godine provodi testiranje na temu putovanja osobnim vozilom na odmor između 1,7 milijuna ruta koje za svoje članove sastavljaju ADAC-ovi stručnjaci. U trasiranim rutama na Istru se odnosilo njih 5,7% što je istaknulo Istru kao najtraženiju regiju. Sa 4,6% udjela na drugom je mjestu Gornja Bavarska, na trećem Južni Tirol sa 4,5%, a četvrto mjesto zauzima Lago di Garda sa 4,4% udjela.

U kategoriji država, Hrvatska se kao auto-destinacija nalazi na trećem mjestu sa 6,6% udjela, iza Njemačke (37,4%) i Italije (18,7%).

Hrvatskoj je pripalo visoko 3. mjesto i na ljestvici omiljenih odredišta njemačkih kampera s 15,7% udjela, a nakon Njemačke s 25,7% i Italije s 21,1%.

Rezultati ADAC-ovog istraživanja objavljuju se u magazinu ADAC Motorwell koji izlazi u više od 13 milijuna primjeraka, te na njihovoj web stranici www.adac.de  što prvoplasiranim regijama, pa tako i Istri, itekako ide u prilog

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking