Shermanstravel: Pohvale vinskoj Istri

26.01.2012.

Popularni američki portal za putovanja shermanstravel.com ovih dana hvali Istru kao jednu od 10 svjetskih vinskih regija u usponu.

- Stara istarska tradicija vinarstva je početkom 90-ih proživjela renesansu koja još traje, navode Amerikanci, te ističu podrume Benvenuti, Clai, Kabola i onaj Franca Armana.

Kabolina malvazija je, kažu, vrlo popularno vino koje izvrsno prija uz istarske specijalitete poput tartufa i ribljih jela.

U najnovijem izboru 10 preporučenih destinacija, urednici Sherman's Travela izdvojili su manje poznate vinske krajeve, smještene izvan uobičajenih ruta. Čitatelje upućuju da će u njima otkriti novu generaciju vinara, izvanredne okuse i krajolike, a sve to uz znatno manje gužve.

Istra je predstavljena kao srcoliki poluotok, prošaran srednjovjekovnim naseljima na brežuljcima i slikovitim gradićima uz more. Njena bijela zemlja u unutrašnjosti i crvenica na obali te lagano brdoviti tereni s mnogo sunca pravi su raj za vinograde koji pokrivaju više od 6.000 hektara zemlje, navodi se u tekstu.

Sherman's Travel je istaknuti izdavač kvalitetnih sadržaja iz domene turizma i putovanja. Njihov osnovni proizvod, newsletter s preporukama za putovanja, svakog tjedna stiže na email adrese oko 4 milijuna primatelja. O relevantnosti njihovih tekstova govori i činjenica da se pojavljuju kao partneri vodećih američkih novina, televizijskih kuća i internetskih pretraživača.

» Istra u svjetskim gourmet vodičima

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking