Next Avenue: Istra je najromantičnije mjesto na svijetu

22.09.2012.

Istra je proglašena idealnom destinacijom za drugi medeni mjesec kao jedno od osam najromantičnijih mjesta na svijetu!

Listu top putovanja za parove na portalu Next Avenue namijenjenom aktivnim ljudima zlatnog doba sastavila je Abbie Kozolchyk, renomirana autorica turističkih vodiča iz New Yorka. Inspirirao ju je boravak na istarskom poluotoku u svibnju prošle godine kad je zaključila kako Istra „vrlo lako može ponijeti titulu najromantičnijeg mjesta na Zemlji“.

Od srednjovjekovnih gradića na brežuljcima do obala prozirnog tirkiznog mora, Istra je lako  dostupna putnicima, ali slobodna od masovnih gužvi, napisala je Abbie i preporučila Grožnjan, Motovun, svježu ribu, maslinovo ulje i tartufe za koje kaže da se dostojno mogu mjeriti s talijanskim proizvodima.

Za drugi medeni mjesec, kako navodi Kozolchyk, ljudi veću pažnju pridaju destinaciji, imaju više vremena i novaca pa stoga mogu krenuti na svoje putovanje iz snova. Uz Istru, najromantičnijim destinacijama smatra Keniju, Borneo, Cancun, sjeverozapadnu Indiju, luksuzno karipsko odredište Turks i Caicos te Antartiku.

» www.nextavenue.org/article/2012-08/your-honeymoon-take-2

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking