Istra je najdraža regija njemačkih automobilista

01.01.2013.

Istra je treću godinu zaredom najpopularnije regionalno odredište njemačkih automobilista. Prema istraživanju glasovitog njemačkog automobilskog kluba ADAC, objavljenom koncem listopada, popularnost Istre povećala se za 1% u odnosu na prošlu godinu.

Gdje automobilisti provode godišnji odmor?

ADAC svake godine provodi testiranje na temu putovanja osobnim vozilom na odmor između 1,7 milijuna ruta koje za svoje članove sastavljaju ADAC-ovi stručnjaci. Istraživanje obuhvaća podatke o korištenju ADAC-ovog Routenplannera koji se koristi kao informacija za trasiranje itinerara iz Njemačke prema destinacijama u kojima Nijemci provode godišnji odmor.

U trasiranim rutama na Istru se, prema uzorku od 1,3 milijuna upita korisnika ADAC-ova Routenplannera, odnosilo njih 6,7% što je istaknulo Istru kao najtraženiju regiju.

Na drugom je mjestu s 4,7% udjela Južni Tirol, na trećem Lago di Garda s 4,5%, četvrto mjesto zauzima Gornja Bavarska s 4,4%, dok se na petom nalazi regija Friuli Venecija Giulia s 3,2% udjela.

U kategoriji država, Hrvatska se kao auto-destinacija nalazi na trećem mjestu sa 7,6% udjela, iza Njemačke (35,4%) i Italije (18,4%), a ispred Austrije (6,8%) i Turske (6,2%). Hrvatskoj je pripalo visoko treće mjesto i na ljestvici omiljenih odredišta njemačkih kampera, nakon Italije i Njemačke, i ispred Francuske i Španjolske.

Laskavi rezultati ADAC-ova istraživanja uvelike doprinose marketinškoj distribuciji i kvalitetnijem percipiranju Istre kao destinacije u Njemačkoj, najbitnijem ciljnom tržištu istarskog turizma. Također, diverzifikacija u odnosu na druge turističke regije doprinosi jačanju brenda Istre i njenoj medijskoj prisutnosti na njemačkom, ali i zapadnoeuropskom području.

Rezultati ADAC-ovog istraživanja objavljuju se u magazinu ADAC Motorwell koji izlazi u više od 13 milijuna primjeraka te na njihovoj web stranici www.adac.de što prvoplasiranim regijama, pa tako i Istri, itekako ide u prilog.

www.adac.de/sp/presse/meldungen/reise_touristik/autofahrer-2012-urlaub

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking