Huffington Post: Istra među 21 top destinacijom za zlatnu dob

25.06.2013.

Jedno među mnogim priznanjima Istri kao primamljivoj destinaciji stiže s uglednog portala Huffington Post koji navodi Istru kao jednu od najboljih mjesta za odlazak u mirovinu. Podatak je preuzet s internetske stranice Live and Invest Overseas na kojoj je objavljena lista od 21 grada diljem svijeta koji su najbolji za život u mirovini.

Huffington Post je internetski portal i blog kojeg je osnovala Arianna Huffington, a pokriva razna područja od politike i gospodarstva do kulture, tehnologije i zabave. Iako možda nije toliko popularan na europskom tlu, stranica ima milijune posjeta tjedno, a uvrštena je i na peto mjesto najpopularnijih blogova uopće pa je zbog brojne posjećenosti ovo odlična promocija Istre ne samo kao sezonske turističke destinacije već i za duži boravak.

Za članstvo na listi koju sačinjava 21 grad diljem svijeta bilo je potrebno zadovoljiti 12 osnovnih postavki koje utječu na kvalitetu života na nekom mjestu. Novinari magazina Live and Invest proučili su svih 12 kriterija kao što su klima, troškovi života, nekretnine, infrastruktura, ali također i zdravstvo te koliko lokalno stanovništvo govori engleski jezik. To su samo neki od kriterija koji su bili presudni da se i Istra nađe na ovoj list, uz Abruzzo (Italija), Cayo (Belize), Copper Coast (Irska) Granadu (Nikaragva), Boquete (Panama) i druge destinacije koje su sve opisane kao najekonomičnije, najljubaznije, najsrdačnije i najsigurnije destinacije za odlazak u mirovinu.

» www.huffingtonpost.com
» www.liveandinvestoverseas.com

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking