Fodor's hvali istarsku gastronomiju

30.07.2013.

Fodor's Travel, poznati američki turistički portal, nakon što je Istru proglasio jednom od najzanimljivijih svjetskih destinacija za putovanje, ponovno joj laska i stavlja na listu najboljih enogastronomskih odredišta u Europi - Best Places to Visit for Food & Wine in Europe.

Istra se našla na popisu europskih destinacija koje svakako treba posjetiti zbog hrane i vina, dospjevši u društvo najpoznatijih svjetskih destinacija kada je u pitanju gastronomija.

Fodor's je Istru uvrstio među gastro-destinacije ravnopravno uz Burgundiju, Provansu, Pariz, Firencu, dolinu rijeke Loire, Toskanu, obalu Amalfija, Lyon, Rim, Milano, regiju Champagne, Madrid i Normandiju. Istarski je poluotok predstavljen kao nova enogastronomska zvijezda Europe, zajedno s austrijskom dolinom rijeke Dunav.

Portal Fodors.com piše da je istarska hrana sofisticirana i drugačija od one u ostalim krajevima Hrvatske kao i to da Istra puno ulaže u gastronomski turizam. Osobito su ih se dojmila jednostavna jela pripremljena od svježih morskih plodova i ribe, zatim fuži, tartufi, ali i istarski pršut, tradicionalna supa od crnog vina i maneštra. Toplo preporučaju restorane i vinske podrume ističući kako se u Istri može pojesti najbolji objed u državi po povoljnim cijenama.

>> www.fodors.com/world/europe/food-wine/

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking