Reader's Digest: 10 začuđujućih Must-Visit Foodie destinacija

22.08.2013.

Kanadsko izdanje prestižnog magazina poznatog čitateljima diljem svijeta Reader's Digest, u rubrici Putovanja, ponudilo je pregled 10 svjetskih gastronomskih destinacija koje će vas iznenaditi!

Francuska i Italija, navode urednici, priskrbile su svu slavu, no svoje čitatelje upućuju da postoji još mnoštvo gastronomskih kutaka širom svijeta vrijednih razotkrivanja. Na svojoj ljestvici 10 najboljih, na prvo su mjesto uvrstili Hrvatsku s preporukom za neizostavan posjet Istri. Evo što kažu:

Smještena na raskrižju između Italije, središnje Europe i bivšeg Otomanskog Carstva, Hrvatska je zemlja bogate i osebujne povijesti - ali, u skladu s tim i raznolike kulinarske scene. U njezinoj unutrašnjosti dominira kuhinja središnje Europe s naglaskom na meso, sireve, tjesteninu, kao i pivo i rakije od voća.

Svakako posjetite Istru, hrvatsko-talijansku dvojezičnu regiju koja graniči s Italijom i Slovenijom. Privlačna istarska gastronomska scena na najbolji način koristi svoje izvrsne proizvode - kušajte plodove mora, maslinovo ulje, gljive, tartufe i istarski pršut, uz okuse vina i autohtonih žestokih pića.

>> http://www.readersdigest.ca/travel/world/10-surprising-must-visit-foodie-destinations

>> http://www.readersdigest.ca/travel/world/worlds-10-most-affordable-wine-destinations 

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking