European Best Destinations: Istra - top 10 europskih vinskih destinacija

06.04.2016.

Prema izboru organizacije European Best Destinations Istra je uvrštena na listu 10 najboljih vinskih destinacija Europe za 2016. godinu! Istra se tako našla u elitnom društvu uz svjetski poznate vinske regije Bordeaux, Champagne i dolinu  Rhone, Kataloniju i Santorini, portugalske regije Alentejo i dolinu Douro te Toskanu i Pijemont.

Istarska vina na ovaj su način postigla senzacionalan uspjeh i u ovom se ekskluzivnom izboru preporučuju uz uz francuski beaujolais, portugalski porto i grčka vina iz najstarijih vinograda u Europi.
„Vino kao jedinstveni proizvod govori o regiji, o njenoj klimi, životu žitelja, njihovom ukusu i darovitosti“, navodi portal European Best Destinations i ističe da su uspjehu Istre koja je postala sinonim za dobra vina, pridonijeli predan rad, kao i prirodne odrednice koje garantiraju visokokvalitetno grožđe. Među ostalim, to su pozicija, tlo i klima koji zajedno pridonose šarmu dobrih vina crvene i bijele Istre.

European Best Destinations, organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, promovira kulturu i turizam Europe, birajući primjerice najbolje ljetne glazbene festivale, božićne sajmove, kao i najbolje destinacije za putovanja diljem kontinenta, 'kremu europskog turizma', u kojoj se sad nalazi i Istra.

U suradnji s turističkim uredima i mrežom EDEN, European Best Destinations promovira bolje razumijevanje bogatstva, različitosti i kvalitete europskih odredišta, izdvajajući najposjećenije destinacije putem svoje web stranice i društvenih mreža, s više od 2,5 milijuna posjetitelja i tisućama pratitelja na društvenim mrežama.

» European Best Destinations

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking