New York Times: 52 odredišta koja vrijedi posjetiti

06.01.2017.

Dobar glas daleko se čuje, a novo priznanje Istri pristiže iz udaljenog New Yorka. Pitomi zeleni brežuljci i bistro plavo more Istarskog polutotoka uvršteni su na listu 52 odredišta koja treba posjetiti u 2017. godini.

Prestižna je to pohvala za Istru od strane The New York Timesa, jednog od vodećih svjetskih medija, koji već 12 godina netom nakon proslave Nove godine, objavljuje listu odabranih među tisuću destinacija diljem svijeta.

Istarsko podzemno blago, tartufi, nevjerojatno ukusni morski plodovi, vrhunsko vino kao i divni monumentalni ostaci iz rimske ere koji ponosno stoje i prkose vremenu, odigrali su ključnu ulogu te ponovno šarmirali svoje posjetitelje. No za iznimno dobar dojam posebno su zaslužni novootvoreni hoteli - rovinjski Family Hotel Amarin prvenstveno orijentiran obiteljskom odmoru, Valamar Isabella otvoren na otočiću Sveti Nikola kraj Poreča te Rivalmare, boutique hotel u šarmantnom Novigradu.

Uz Istru, boje Hrvatske na ovogodišnjoj ljestvici predstavlja i Dubrovnik, a zajedno su se našli uz bok  svjetski etabliranim odredištima poput Maldiva, Madagaskara, Velikog koraljnog grebena ili kalifornijskog Napa Valleya te onim nešto manje razvikanim kao što su južnokorejski grad Busan, Kazahstan ili japanski arhipelag Ryukyu.

» www.nytimes.com/interactive/2017/travel/places-to-visit.html

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking