30.01.2017.

Eurowings spaja Istru i Njemačku

Ministar turizma Gari Cappelli susreo se u petak 27. siječnja u Zagrebu s predstavnicima njemačke niskotarifne zrakoplovne tvrtke Eurowings i razgovarao o širenju njihova polsovanja u Hrvatskoj.

Eurowings, koji preuzima operacije od Germanwingsa, tvrtka je kći njemačke Lufthanse i u 2017. godini znatno će pojačati operacije prema hrvatskim zračnim lukama, tako što će uvesti nove linije, povećati broj postojećih i produžiti sezonu letenja.

Eurowings uvodi nove letove iz Münchena prema Zračnoj luci Pula tri puta tjedno - od ožujka do listopada. Uz liniju koja će Istru povezati s glavnim gradom Bavarske, otvara se i linija iz Düsseldorfa za Pulu i proširuje sezona leta iz Berlina i Stuttgarta od travnja do listopada.

» Eurowings: letovi iz Njemačke za Pulu
» Dolasci u Istru avionom

„Upravo širenje sezone letova je naš cilj kako bismo produljili turističku  sezonu i to je ono na što ćemo staviti naglasak u budućnosti. Posebno me raduje uvođenje linije za Osijek jer je to preduvjet za snažniji turistički promet i prema našem kontinentu na čijoj promociji vrlo intenzivno radimo ove godine.“, naglasio je ministar  Cappelli posebno istaknuvši da ga raduje povećanje sjedala za Pulu iz Njemačke od čak 120 posto u odnosu na prošlu godinu.

Sljedeći sastanak s Eurowingsom ministar Cappelli održati će u ožujku tijekom turističkog sajma ITB u Berlinu, gdje će se susresti s rukovodstvom tvrtke s kojima će razgovarati o promociji i eventualnim novim direktnim vezama iz zračnih luka na istoku Njemačke te i iz zračnih luka izvan Njemačke.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking