12.01.2017.

Istra na turističkim sajmovima u 2017.

Turistički sajmovi, kao jedan od najizravnijih načina susretanja s potencijalnim posjetiteljima, predstavnicima medija i organizatorima putovanja, čine sastavni dio promocijskih aktivnosti Istre koji se odvijaju kroz zajedničku suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom i u koordinaciji s istarskim Turističkim zajednicama i hotelskim kompanijama.

Promocija Hrvatske i Istre na turističkim sajmovima u 2017. godini započela je u Utrechtu 10. siječnja, na popularnom Vakantiebeursu, slijede već tradicionalni Beč i Stuttgart, Madrid, Leeuwarden i Düsseldorf, a siječanjski niz zatvaraju sajmovi u Bratislavi i Zurichu. Do konca godine na još 24 sajma prezentirat će se cjelokupna hrvatska turistička ponuda, među kojima su burza ITB u Berlinu, MITT u Moskvi, ATM u u Dubaiu, kogresni sajmovi u Frankfurtu i Barceloni, a godina će biti zaokružena nautičkim sajmom u Parizu.

Za što jednostavniji odabir destinacije, ali i prikupljanja svih potrebnih informacija, Istra se na sajmovima predstavlja kroz nekoliko zanimljivih brošura različitog profila: Vacation Planner pruža sve osnovne informacije vezane za osmišljavanje odmora na istarskom poluotoku, dok Istra Outdoor i Istra Gourmet, obje iznimno atraktivne brojnoj publici, nude uvid u specijaliziranu ponudu. Istrien Magazin koji se objavljuje na njemačkom jeziku, prikazuje najnoviju i najatraktivniju istarsku turističku ponudu kroz članke, reportaže, intervjue i savjete za turiste. 

Za 2017. godinu Turistička zajednica Istarske županije dodatno je odabrala nekoliko tržišta za samostalno predstavljanje pa će tako u veljači nastupiti na sajmu Reisen Hamburg namijenjenom turizmu, kampingu i biciklizmu i na francuskom sajmu Mahana Tolouse radi promocije nove avio-linje Pula - Toulouse te koncem kolovoza na Caravan Salonu u Düsseldorfu, najvećem europskom sajmu za kamping.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking