07.03.2017.

Istra Bike&Bed

Upravni odjel za turizam Istarske županije od 2012. godine potiče razvoj aktivnog i outdoor turizma u suradnji s odjelom Istra Bike DMC koji je osnovan u sklopu Istarske razvojne turističke agencije, IRTA d.o.o., Turističkom zajednicom Istarske županije i najvećim hotelsko-turističkim društvima koja djeluju na području Istre.

Plod te suradnje je i projekt Istra Bike&Bed pokrenut od strane Istarske županije i Istarske razvojne turističke agencije prvenstveno radi diversifikacije privatnog smještaja i podizanja kvalitete usluga i sadržaja namijenjenih cikloturistima, kao jednom od najbrže rastućih segmenata turističke potražnje i cikloturizmu općenito, kao obliku mobilnosti.

Istra Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista (cikloturista). Za takvu vrstu usluge nužno je pružiti specifične usluge koje takva vrsta gostiju traži. Pored toga, takav sustav povezuje se sa svim ostalim uslugama koje se za bicikliste pružaju u Istri (staze, biciklistički vodiči, pružanje strukovnih usluga poput najma, servisa, prijevoza, sudjelovanje na manifestacijama i slično).
    
Objekti u sustavu Istra Bike&Bed redovito se promoviraju putem različitih promotivnih kanala u turističkom sektoru u Istri (IRTA odjel Istra bike & outdoor, Istarska županija - Upravni odjel za turizam, TZ Istarske županije s lokalnim turističkim zajednicama, hotelske kompanije, privatni iznajmljivači...).

Ulaskom u sustav Istra Bike&Bed, privatni iznajmljivači dobivaju certifikat i službenu tablu kao dokaz o uvrštenju u sustav. Certifikat traje dvije godine nakon čega je potrebno izvršiti kontrolni pregled. Smještajni objekti se besplatno promoviraju kroz brojne službene materijale putem službene web-stranice www.istria-bike.com, brošurom Istra Outdoor, Istra Bike&Bed katalogom smještaja putem istarskog turističkog destinacijskog portala www.istra.com.

Dana 06.03.2017, održana je svečana podjela Istra Bike&Bed tabli u Poreču, u hotelu Valamar Diamant Hotel 4*, u ponedjeljak. Na svečanosti je prisustvovao istarski župan, Valtera Flega, zatim direktor Istarske razvojne turističke agencije, Siniša Miljević, direktor Turističke zajednice Istarske županije te pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković.

Objekti su svrstani u sljedeće kategorije:

Bike&Bed - manji privatni objekti poput apartmana ili kuća za odmor. U odnosu na hotelske objekte uglavnom imaju manji obim usluga koje pružaju, ali nude osobniji pristup gostima. Ovoj skupini objekata omogućen je ulaz u svim razinama kvalitete. Ovo je ujedno i najbrojnija skupina koja olakšava jednu od temeljnih ideja Bike&Bed sustava: putovanje gostiju iz dana u dan, uz noćenje svake večeri na drugom mjestu - u drugom objektu.

Boutique Bike hotels - mali tzv. obiteljski hoteli. Nude odličnu kombinaciju personaliziranog pristupa gostima i višu kvalitetu usluge, čime su odličan odabir za goste različitog profila. Mnogi njihovi gosti godinama se vraćaju nakon prvog boravka, što
potvrđuje dobar omjer usluge i cijene.

Bike hotels - hoteli s velikim smještajnim kapacitetima i cijelim nizom usluga koje pružaju svojim gostima. Zbog već postojećeg kadrovskog i infrastrukturnog kapaciteta, od ovakvih se objekata traži viši rang kvalitete i obima usluga. S obzirom da se nalaze na obali, udaljeniji su od unutrašnjosti Istre, ali zato pružaju provjerene turističke usluge
destinacija na moru.

Bike camps - gotovo u pravilu locirani na obali, omogućuju vam pristup moru uz istovremeni boravak u prirodi, a cjenovno su također prihvatljivi. Pružaju vam usluge koje su uobičajene za privatne (manje) smještajne objekte. Pojavljivanje ruralnih kampova u unutrašnjosti Istre te mogućnost kombiniranja s ostalim smještajnim objektima Istra Bike&Bed omogućuju da ova nova kategorija u sustavu pruži nove doživljaje svojim gostima biciklistima.

Danas u Istri ima ukupno  92 Bike&Bed objekata od čega je 67 malih privatnih Bike&Bed objekata, 13 Bike hotela te 12 Boutique Bike hotela.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking