01.07.2017.

Letak o zdravstvenim uslugama za turiste

Ugodan odmor ponekad mogu omesti zdravstvene poteškoće, a upute za njihovo što jednostavnije rješavanje priredili su zajednički Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije te Turistička zajednica Istarske županije u obliku informativnog letka o pružanju zdravstvenih usluga turistima.

U sadržaju letka navedene su zdravstvene usluge koje javne ustanove u Istarskoj županiji pružaju turistima tijekom ljeta 2017. godine, a sastavljen je u suradnji s ravnateljima tih ustanova. Tako se na jednom mjestu mogu naći obavijesti i savjeti što učiniti u slučaju hitnih stanja koja ugrožavaju život ili teško narušavaju zdravlje ili pak kod akutnih bolesti i stanja koja ne ugrožavaju život.

Navedeni su i kontakti te radno vrijeme zdravstvenih ustanova i dežurnih ljekarni u Istri, kao i upute kako što lakše doći do najbližeg pedijatra, ginekologa i stomatologa, hitnih usluga epidemiološke službe, mikrobiološke službe ili pak hitne dezinfekcije i dezinsekcije.

Namijenjen je prvenstveno djelatnicima u turizmu kao izvor detaljnih informacija, a objavljen je na hrvatskom, talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Sve informacije sadržane su i u rubrici Korisnih informacija na web stranicama:
» Zdravstvene usluge za turiste
» Zdravstvene usluge 2017 [pdf]

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking