03.07.2017.

Prvi gluten free hotel u Istri

Hotel Park Plaza Arena u Puli, hotel iz grupacije Arena Hospitality Group, 28. lipnja postao je nositelj vrijednog certifikata 'gluten free', odnosno nositelj standarda 'BOSK gluten free' kao prvi hotel u Istri, najturističkijoj hrvatskoj regiji. Istovremeno je i a'la carte restoran ovog hotela postao jedini na Jadranu s kompletnom 'gluten free' ponudom.

Uzimajući u obzir spoj današnjih najsuvremenijih trendova u hotelijerstvu i gastronomiji te sve bitnijeg zdravog života i zdrave prehrane, a vođeni istraživanjima koja potvrđuju da je gluten jedan od najzastupljenijih alergena u hrani, Arena Hospitality Group je u suradnji s tvrtkom BOSK iz Rijeke izabrala pulski hotel za cjelokupno provođenje standardizacije kompletnog postupka pripreme i posluživanja 'gluten free' hrane.  

Standard 'BOSK gluten free' namijenjen je hotelijerima i ugostiteljima, i pruža praktično znanje o pripremi i posluživanju bezglutenskih jela, a razvijen je na temelju znanstveno dokazanih i globalno prihvaćenih protokola za sigurnost hrane te se temelji na principima HACCP sustava, dobroj proizvođačkoj praksi (DPP) i dobroj higijenskoj praksi (DHP).

Pulski hotel Park Plaza Arena svoj je inovativni put već dokazao u 2016. godini uvođenjem jedinstvene usluge 'digitalnog ključa' kojom se pametnim telefonima kroz posebno razvijenu mobilnu aplikaciju mogu otvarati elektronske brave u hotelskim sobama i apartmanima. Takva ponuda osigurala mu je konkurentsku prednost čime je postao prvi u Hrvatskoj, a i jedan od rijetkih u Europi s takvom besplatnom uslugom za goste.

Od svibnja ove godine gostima hotela je na raspolaganju i punionica za električne automobile, a nastavljajući ovakav niz prepoznatog inovatora u hotelijerstvu, hotel Park Plaza Arena dobiva i ovaj novi, hvalevrijedan certifikat 'gluten free'.

Kao dokaz da je sve navedeno prepoznato i od strane gostiju hotela govori i upravo primljeno prestižno priznanje TripAdvisora - Certificate of Excellence (certifikat izvrsnosti) kojeg je Park Plaza Arena dobio nakon priznanja Travelers’ Choice 2017, istog turističkog portala, isključivo na osnovu recenzija gostiju koji su boravili u hotelu.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking