17.08.2017.

Virtuosova priznanja HTZ-u

Virtuoso Travel Week u Las Vegasu najznačajniji je turistički događaj na američkom kontinentu koji se održava svake godine u kolovozu i okuplja creme de la creme svjetskog luksuznog turizma. U svojem 29. izdanju zabilježio je rekordnu posjećenost: 5.670 sudionika iz 103 zemlje od čega 2.714 turističkih posrednika i 2.404 preferencijalnih partnera.

Kao i prethodne dvije godine, predstavnici Hrvatske turističke zajednice održali su brojne sastanke s turoperatorima, turističkim agencijama i ostalim savjetnicima za putovanje te cruising kompanijama iz SAD-a, Kanade i Latinske Amerike te ih upoznali s turističkom ponudom Hrvatske, ulogom i aktivnostima HTZ-a te mogućnostima suradnje u cilju povećanja svijesti o Hrvatskoj kao atraktivnoj i sigurnoj europskoj i mediteranskoj destinaciji te povećanja turističkog prometa s predmetnih tržišta.

Veliko iznenađenje Virtuoso Travel Weeka donijelo je priznanje uručeno HTZ-u za uspješnu suradnju te proglašenje direktorice predstavništva HTZ-a, Ine Rodin, Ambasadoricom godine Virtuosa. Nagradu su uručili Matthew Upchurch, CEO i vlasnik Virtuosa i Angela Roditi, VP Virtuoso Alliances.

S više od 16 tisuća turističkih savjetnika diljem svijeta te portfeljem od gotovo 1.700 partnera (hoteli i resorti, zrakoplovne kompanije, kompanije za krstarenja, onsite turističke agencije  i  turističke zajednice) i godišnjim prometom koji iznosi više od 21 milijardu američkih dolara, Virtuoso je najznačajnija organizacija u segmentu luksuznih putovanja.

Članstvo i aktivnosti u suradnji s Virtuosom su prioritetne za promociju Hrvatske, rast turističkog prometa, povećanje konkurentnosti ponude i unaprjeđenja kvalitete usluge te pozicioniranja Hrvatske na mapu svjetskih luksuznih destinacija, pri čemu Turistička zajednica Istarske županije aktivno podržava rad i sudjeluje u svim aktivnostima vezanim uz promociju destinacije.

Zahvaljujući povjerenju i podršci TZ Grada Zagreba, TZ Istre, TZ Kvarnera, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ Dubrovačko-neretvanske županije te predstavnika hrvatskog turističkog gospodarstva, Hrvatska je među najtraženijim destinacijama s rastom potražnje od oko 25 posto.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking