21.12.2017.

Flos Olei nagradio austrijskog ambasadora istarskih maslinovih ulja

Spektakularno međunarodno priznanje vodećem austrijskom stručnjaku za maslinova ulja Heinrichu Zehetneru: FLOS OLEI, najvažniji svjetski vodič za maslinova ulja, odlikovao je Zehetnera na svečanosti u Rimu kao „najboljega uvoznika na svijetu“.


Otmjeni hotel Excelsior u luksuznoj rimskoj ulici Via Vittorio Veneto bio je elegantna kulisa redovitog predstavljanja „maslinarske biblije“ FLOS OLEI. Okupljanje međunarodnih medija i najboljih svjetskih proizvođača maslinovog ulja na kojemu se ove godine po prvi puta u središtu našao Austrijanac – Heinrich Zehetner iz Mondseea. Godinama je već strastveni ambasador maslinovog ulja iz Istre koju je Flos Olei 2018. proglasio „najboljom svjetskom maslinarskom regijom“. U ponudi ima vrhunske proizvođače ulja poput Chiavalona, Olea B.B. i Agro Millo.

„Oskar“ za maslinovo ulje u ruke Austrijanca
Možemo slobodno proglasiti senzacijom činjenicu da je nagrada za „uvoznika godine“, tj. „Oskar“ za maslinova ulja, otišla u Austriju. No, nije to slučajnost: Zehetner koji je u krugovima gurmana zbog svoje strasti poznat i kao „oleoman“ ubraja se među najbolje poznavatelje maslinovog ulja u Europi.

Ljubav prema vinu i strast prema maslinovom ulju
„Sve je započelo jednim vinskim putovanjem. Prilikom posjeta Toskani prvi puta sam shvatio kako se pravi zaista dobro maslinovo ulje, kakvoga je mirisa i okusa. Sve se to odvijalo oko mene!“ Tadašnji savjetnik za poslovanje posljednjih 16 godina uvozi maslinova ulja svjetske klase i pritom je postao zagovornikom proizvoda projekta „Olio Secondo Veronelli“. „Ta se maslinova ulja proizvode iz čistih sorti i bez koštica“, naglašava Zehetner koji je u Italiji čak postao i licencirani kušač maslinovog ulja.
U svojoj strasti uživa podršku supruge Karin Zehetner koja je završila romanistiku i radi u marketingu salzburškog ljetnog festivala „Salzburger Festspiele“.

Život za užitak
Heinrich Zehetner apsolutni je hedonist s velikom ljubavi za mediteransku kuhinju ... i pritom naravno i maslinovo ulje. Tako već doručkom dan započinje maslinovim uljem. Dvije kriške raženog kruha i dvije jušne žlice vrhunskog maslinovog ulja svakodnevno se nađu na stolu „oleomana“ koji je u području maslinovog ulja odgojio više od 1200 kuhara i pomoćnog osoblja. „Svaka sorta ima drugačiji okus i sljubljuje se s nečim drugim. Jedna sorta savršeno ide uz ribu, druga uz povrće ili meso, a treća je idealna za čokoladni desert. Maslinovo ulje je u svojoj različitosti jednostavno fantastično!“
www.veronelli-olivenoele.com

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking