12.12.2017.

Sea star među 10 najboljih novih festivala

Na službenom izboru najboljih europskih festivala, European festival awards, između više od 350 festivala iz 35 zemalja, umaški Sea star festival održan u svibnju, izabran je među prvih deset u kategoriji Najbolji novi festival.

Sea star festival se tako našao u društvu europskih festivalskih zvijezda kao što su njemački Wacken, belgijski Cactusfestival i portugalski Waking life.

Novosadski EXIT, organizator umaškog festivala koji je devetu godinu zaredom izabran među deset najboljih velikih europskih festivala, zadobio je i značajno priznanje stručnjaka iz festivalske industrije kao finalist u još dvije prestižne kategorije u kojoj glasuje isključivo žiri: za Take a stand za društveno angažirano djelovanje kao i za najboljeg organizatora u Europi jer su sva četiri festivala u njegovoj organizaciji (hrvatski Sea star, rumunjski Revolution, crnogorski Sea dance i EXIT u Srbiji) izglasani među deset najboljih u Europi, svaki u svojoj kategoriji. 

Pobjednike bira publika iz cijele Europe zajedno sa stručnim žirijem koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije. Proglašenje pobjednika održat će se u Nizozemskoj u Groningenu 17. siječnja 2018.

Prvo priznanje umaški je festival osvojio kao Najbolji novi festival u Hrvatskoj s nagradom Ambasador koju Klubska scena.hr dodjeljuje akterima elektroničke scene za najbolje festivale, klubove, glazbenike i plesne destinacije.

Drugo izdanje Sea star festivala održat će se od 24. do 27. svibnja 2018. u resortu Stella Maris.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking