03.01.2018.

Objavljen portal cikloturizam.hr

U završnici 2017. godine aktivirana je nova web stranica Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske registrirana na domeni cikloturizam.hr čime je ostvarena jedna od zadaća iz Akcijskog plana za razvoj cikloturizma i Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine. Od velike je to važnosti za kvalitetu i vidljivost rada,  kao i otvorenost za komunikaciju s najširim krugom korisnika, komplementarnih institucija i udruga koje sudjeluju u razvoju i unapređenju cikloturizma Hrvatske te, naravno onih najvažnijih, biciklista, biciklističkih udruga i cikloturista.

Na novoj web stranici www.cikloturizam.hr moći će se pratiti rad Koordinacijskog tijela i aktivnosti njegovih članica, dobivati informacije o međunarodnim biciklističkim rutama u Hrvatskoj, projektima koji doprinose razvoju cikloturističke ponude, informacije o događanjima vezanim za biciklizam i cikloturizam, javnim pozivima o mogućnostima financiranja  projekata namijenjenih razvoju biciklističke i cikloturističke infrastrukture i ponude te razne druge teme.

Putem cikloturističkog portala omogućen je pristup svim zainteresiranim korisnicima diljem Hrvatske i izvan nje te aktivna komunikacija i suradnja s Koordinacijskim tijelom i županijskim predstavnicima u njemu s ciljem razmjene iskustava u području cikloturizma u hrvatskim odredištima.

Osnivanje Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske omogućilo je pristupanje u članstvo Europske biciklističke federacije (ECF) koja je nositelj projekta EuroVelo, mreže europskih biciklističkih ruta koje povezuju zemlje Europske unije. Potpisivanjem Ugovora s ECF-om, Koordinacijsko tijelo preuzelo je prava i obveze u pogledu upravljanja EuroVelo rutama.

Hrvatskom prolaze četiri rute: Dunavska ruta EV6, Mediteranska ruta EV8, Baltic-Adriatic EV9 te ruta Tragom Željezne zavjese EV13 pa je i jedna od osnovnih zadaća Koordinacijskog tijela integracija u europsku mrežu, uz definiranje nacionalne mreže cikloturističkih pravaca na bazi postojećih županijskih i lokalnih ruta.

Istra je uključena u dvije europske rute:
» EuroVelo 8: Mediteranska biciklistička ruta
» EuroVelo 9: Ruta Baltik - Adriatik ili Jantarna biciklistička ruta

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking