09.01.2018.

Destinacija Labin-Rabac na Instagramu

Turistička zajednica Grada Labina otvorila je novi profil na Instagramu, najpopularnijoj društvenoj mreži, pod nazivom Visit Labin Rabac. Atraktivne fotografije destinacije Labin-Rabac zasigurno će privući brojne poklonike putovanja.

Pozivamo instagramere da koriste hashtag #visitlabinrabac za otkrivanje uzbudljivih foto lokacija u Labinu i Rapcu koje su oduvijek oduševljavale ljubitelje fotografije. Isprva su to bile razglednice s motivima Rapca i Labina koje su odaslane davne 1899. godine, nedugo nakon što su prve razglednice dobili Pariz i Beč. Izdavači razglednica bili su Labinjan Edoardo Palisca, službenik labinske pošte i vlasnik papirnice Valcich (Valci).

Početkom 20-tih godina 20. stoljeća razglednice Rapca izdaje rabački učitelj E. Girardelli po kojem je naziv dobilo danas popularno turističko naselje Girandella. Između dva svjetska rata u Labinu je djelovao poznati fotograf Tranquilo Vladislovich - Valdini. Nakon Drugog svjetskog rata fotograf Žika Tasić (trik majstor na prvom poslijeratnom cjelovečernjem igranom jugoslavenskom filmu Slavica) doseljava u Labin gdje otvara fotografsku radnju.

Kliknite i ubilježite poneki like za podršku i ne zaboravite dodati #ShareIstria!


www.instagram.com/visitlabinrabac

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking