19.01.2018.

eVisitoru nagrada UNWTO-a

Turistički informacijski sustav Hrvatske eVisitor osvojio je treće mjesto i nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji. Svečana dodjela nagrada održana je u Madridu 17. siječnja, za vrijeme održavanja najvećeg španjolskog turističkog sajma, FITUR. 

Finalisti su odabrani između 128 prijavljenih inovativnih projekata iz 55 zemalja što dodatno ukazuje na veliki uspjeh projekta Hrvatske turističke zajednice koji je u potpunosti razvijen u Hrvatskoj od strane hrvatskih stručnjaka. „Ovo je još jedno priznanje za hrvatski turizam i dokaz da je Hrvatska danas prepoznata kao jedan od lidera u turističkoj industriji svijeta“ izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je primio nagradu.

Nagrade su dodjeljene u četiri potkategorije: inovacije u javnoj politici i upravljanju, inovacije u poduzećima, inovacije u nevladinim organizacijama, a u kategoriji inovativnost u istraživanju i tehnologiji uz eVisitor nagrađeni su projekti Smart tourism system španjolskog Segittura, koji je osvojio prvo mjesto, te Building planning and design standard australske organizacije EarthCheck na drugom mjestu. Svake se godine dodjeljuju i nagrade Ulysses te priznanja za etiku.

Sustav eVisitor u potpunosti se primjenjuje od 2016. godine kao jedinstveno i središnje mjesto prijave i odjave turista. Ova inovativna platforma za obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe besplatna je za korisnike i dostupna putem interneta čime su znatno olakšani svi procesi koje nudi sustav, a zahvaljujući segmentu praćenja turističkog prometa moguće je, u gotovo realnom vremenu, pratiti turističke tijekove po različitim parametrima.

» Opširnije o nagradi UNWTO-a
» www.evisitor.hr

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking