19.02.2018.

Regionalni forum obiteljskog smještaja

U pulskom Domu hrvatskih branitelja u petak 16. veljače 2018. godine održan je 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije. Forum je organizirao Upravni odjel za turizam Istarske županije u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – ŽK Pula i Turističkom zajednicom Grada Pule.

Uz sudjelovanje dvjestotinjak privatnih iznajmljivača i ostalih dionika vezanih za obiteljski smještaj u Istri, na forumu je održano niz predavanja na kojima je, između ostalog, bilo riječi o trenutnom stanju na turističkom tržištu i trendovima u obiteljskom smještaju, s posebnim naglaskom na inovacije, diversifikaciju i održivi turizam. Predavači su bili stručnjaci iz javnih ustanova, ali i iz realnog sektora, koji su s iznajmljivačima podijelili svoja iskustva kroz primjere vlastite dobre prakse.

Panel rasprava, koja se također održala u sklopu foruma, fokusirala se na umrežavanje turističke i ostale ponude u destinaciji s privatnim smještajem, dok je nakon foruma svim iznajmljivačima omogućen vođeni obilazak turističkih atrakcija i znamenitosti Pule, kako bi se bolje upoznali s destinacijom.

Kao što je najavila pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković, Odjel će uskoro raspisati javni poziv za uključenje iznajmljivača u projekt certificiranja eco-friendly smještaja Eco Domus. Cilj ovog programa je prilagodba smještaja radi privlačenja ekološki osviještenih gostiju. Na taj način se potiče podizanje kvalitete proizvoda i usluga u turizmu te diferencijacija smještaja i okretanje ka nekim novim tržišnim nišama.

 

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking