28.02.2018.

Istra na Eat Berlinu

Eat Berlin najpoznatiji je europski gastronomski festival, a ove će godine, po prvi puta, i Istra predstaviti svoju izvanrednu gastronomsku priču. Ovu iznimnu prigodu za promociju destinacije kroz mirise i okuse istarske kuhinje ne bi bilo moguće ostvariti bez dugogodišnjeg pr-partnera Art RedaktionsTeama iz Austrije.

Put do sudjelovanja na Eat Berlinu uistinu nije bio nimalo lagan, a uz opsežne dogovore i pripreme najprije su izvršena dva istraživačko-inspekcijska putovanja tijekom kojih su direktor festivala Bernhard Moser i urednik njemačkog lista Der Tagesspiegel Kai Röger dobili sve potvrde da istarske delicije zaslužuju zaseban prostor na prestižnom festivalu.

Eat Berlin započeo je u petak 23. veljače, a prezentacija Istre održava se u subotu 3. ožujka, u restoranu Rio Grande, smještenom tik do rijeke Spree. Rio Grande proglašen je restoranom godine prema Der Feinschmeckeru, a tri godine u nizu, od 2016. do 2018. uvršten je u vodič Falstaff.

Boje istarske gastronomije predstavit će chef Denis Zembo uz pratnju ekstra djevičanskih maslinovih ulja Chiavalon i selekciju vina Kozlović i Clai te nezaobilazni istarski tartuf, svježe ubran uz pomoć obitelji Karlić. Na večeri, kojoj će prisustvovati 70 eminentnih uzvanika, novinara i opinion leadera, bit će ponuđeno pet slijedova.

Prezentacija Istre najavljena je u festivalskom magazinu, a dodatna promocija održat će se i narednog dana, u sklopu završne gala večeri festivala Eat Berlin u hotelu Hilton Waldorf Astoria u nedjelju 4. ožujka. Na večeri kojoj se očekuje oko 180 gostiju bit će poslužen i jedan "istarski slijed", a Istra će pritom imati i zaseban prezentacijski štand na kojem će detaljnije predstaviti destinaciju i njezinu gastronomiju.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking