12.04.2018.

Rovinj među 5 europskih city-break destinacija

Le Monde, jedan od najčitanijih francuskih dnevnika, uvrstio je Rovinj u svoj izbor pet ideja za city-break putovanja.

Le Monde je listu poželjnih europskih destinacija za kratka putovanja objavio proteklog vikenda, a članak potpisuje poznati francuski novinar u domeni turizma, François Bostnavaron. Rovinj opisuje kao biser Istre, šarmantnu ribarsku luku u venecijskom stilu, s uskim uličicama, starinskim kućama i baroknim palačama pastelnih boja... Užitak za oko!

Autor spominje i prozirne vode Jadrana, poziva na obilazak galerija u starom gradu i lučice u kojoj vrijedi pogledati povratak ribarskih brodica, a za posjet preporučuje svibanj, lipanj i rujan.

Uz Rovinj, kojeg nazivaju i hrvatskom Venecijom, na listi europskih destinacija za svačiji džep mjesto su pronašli i jedan od najljepših poljskih gradova Gdanks, Nerja kao najautentičniji dio Coste del Sol, Riga sa svojim širokim avenijma i impozantnim građevinama te drugi po veličini sicilijanski grad, iznimne baštine, Catania podno Etne.


» Le Monde: Cinq idées de city breaks

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking