Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Kineska Nova godina

  25.01.2017

  Poreč, dvorana Žatika

  Doček kineske Nove godine uz Anu Rucner i akrobatske umjetničke skupine

  19,00 h

  dvorana Žatika

  Doček kineske Nove godine uz Anu Rucner i akrobatske umjetničke skupine

  Poseban kineski akrobatski, operni i plesno-scenski nastup u izvedbi akrobatske skupine Dalian, umjetničke skupine Ningbo iz Kine, te nastup poznate hrvatske violončelistice Ane Rucner održat će se u srijedu, 25. siječnja 2017. u dvorani „Žatika“ u Poreču s početkom u 19 sati. Predstava nosi naziv „2017. Sretna kineska Nova godina“ i održava se u povodu proslave kineske Nove godine – Blagdana proljeća, najvažnijeg kineskog praznika, koji ove godine počinje 28. siječnja kada se po kineskom horoskopu ulazi u godinu Pijetla.

  Predstava je za sve posjetitelje besplatna.

  I ove godine predstava renomiranih kineskih akrobatskih i umjetničkih skupina u Hrvatsku dolazi u organizaciji Ministarstva kulture Narodne Republike kine, Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj i  Grada Poreča-Parenzo, uz podršku suorganizatora, kineskog Grada Ningba te kineske Federacije za književne i umjetničke krugove. Veleposlanstvo NR Kine i veleposlanica Deng Ying ovim su putem željeli pozvati sve građane Hrvatske na novogodišnju predstavu, kako bi hrvatski prijatelji imali prilike osjetiti atmosferu kineske Nove godine i upoznati se s dijelom kineske tradicije, ali i kako bi se proslavila 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Republike Hrvatske. Proslava Kineske nove godine održat će se u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu 23. siječnja, a Poreč je zadnja i najvažnija etapa njihova gostovanja, nakon čega se vraćaju u Kinu.

  Uz predstavu i nagradna igra – glavne nagrade avionske karte za Kinu

  Poreč će i ove godine imati najveću predstavu, najavljuju iz organizacije,a bit će posebna i po tome što će se i ove godine posjetiteljima u Poreču dijeliti brojne vrijedne nagrade. Naime, Hrvatsko-kinesko kulturološko društvo, dobrotvorna udruga sa sjedištem u Zagrebu, na predstavi u Poreču organizira nagradnu igru gdje su glavne nagrade tri povratne avionske karte za Kinu, u terminima koje odaberu dobitnici.

  Svaka ulaznica za predstavu je besplatna, a na ulazu u dvoranu kuponi sa ulaznica idu u bubanj iz kojeg će se na kraju programa izvlačiti tri dobitnika glavnih nagrada. Ulaznice će se od ponedjeljka 22. siječnja moći nabaviti  na porti gradske uprave Grada Poreča-Parenzo na adresi Obala maršala Tita 5, u uredovno radno vrijeme i na ulazu u dvoranu „Žatika“ dva sata prije početka predstave.

  Predstavi će, uz predstavnike Grada Poreča-Parenzo i Istarske županije nazočiti i veleposlanica NR Kine Deng Ying i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić, te drugi uzvanici. Veleposlanica i bivši predsjednik istog će dana u dopodnevnim satima posjetiti Dom za starije i nemoćne Poreč gdje će u povodu kineske Nove godine podijeliti prigodne darove korisnicima.

  Akrobatska skupina Dalian osnovana je 1951. u kineskom gradu Dalianu i jedna je od najboljih akrobatskih skupina iz Kine koja uživa međunarodni ugled. Sudjelovali su u više od 60 zemalja svijeta  i osvojili preko 200 domaćih i međunarodnih nagrada, među kojima se posebno ističe zlatna medalja, prvo mjesto na Svjetskom natjecanju u Montecarlu. Skupina je članica Kineskog akrobatskog udruženja, a uz njih će u porečkoj dvorani nastupiti i jedna od najpoznatijih  umjetničkih skupina Kine – Ningbo Theater, koja je poznata po svojim glazbenim i plesnim dramama. Uz goste i Kine, porečku će publiku zabavljati i Ana Rucner, poznata hrvatska čelistica koja svoje atraktivne nastupe nerijetko održava i u Kini. Za Poreč je pripremila nekoliko izvedbi u svojem stilu, stoga će ovaj spektakularan program, koji se sastoji od žongliranja, plesa, akrobacija, pjevanja i sviranja i namijenjen je svim uzrastima,  kao i prije dvije godine, zasigurno oduševiti sve prisutne.

  Opširnije
 • Promohotel

  22.02.2017 - 25.02.2017

  Poreč-Parenzo, dvorana Žatika

  Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam

  dvorana Žatika

  Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam

  Promohotel Poreč međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam na kojem se predstavlja veliki broj izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja na preko 3000 kvadratnih metara sajamskog izložbenog prostora.

  Promohotel ima dugogodišnju tradiciju, okuplja oko 200 izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja te je ujedno okupljalište ponude i potražnje na turističkom tržištu.
  Na svaki se sajam uvijek vraća preko 60% starih izlagača i posjećuje ga velik broj poslovnih posjetitelja.

  Cilj je konstantno podizati kvalitetu sajma i pomoći svim zainteresiranima u promicanju novih ideja, ostvarivanju novih projekata i poslovnih uspjeha.

  RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
  Srijeda, 22.02.2017. / 12:00 – 19:00h
  Četvrtak, 23.02.2017. / 10:00 – 19:00h
  Petak, 24.02.2017. / 10:00 – 19:00h
  Subota, 25.02.2017. / 10:00-17:00h

  Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Dobrodošli!

  Info:

  Studio 053 d.o.o.
  T. +385 (0)52 427427, F. (0)52 427426
  info@promohotel.hr

  Opširnije
 • 15. Trofej Poreč

  04.03.2017

  Poreč-Parenzo

  Međunarodna biciklistička utrka


  Međunarodna biciklistička utrka

  Jednodnevna utrka međunarodnog kalendara UCI-a rangirana kao 1.2, na kojoj mogu nastupiti profesionalne ekipe, nacionalne reprezentacije, regionalne reprezentacije i klubovi. Utrka se odvija na području Poreča, Tar-Vabrige i Kaštelir-Labinci i boduje za Europa Tour.

  Info:

  Biciklistički klub „Kroz Hrvatsku Puris - Kamen“

  bk.kamen.pazin@pu.t-com.hr

  Opširnije
 • Istarsko proljeće

  09.03.2017 - 12.03.2017

  Umag, Poreč, Pazin, Labin, Vrsar, Motovun

  14. međunarodna etapna biciklistička utrka (UCI 2.2)


  14. međunarodna etapna biciklistička utrka (UCI 2.2)

  Utrka u međunarodnom kalendaru UCI-a rangirana kao 2.2, koja je nastavak na utrku Jadranska magistrala koja se vozila u 46 izdanja. Na njoj mogu startati profesionalne ekipe, nacionalne reprezentacije, regionalne reprezentacije i klubovi. Etapna utrka koja se sastoji od prologa i 3 etape i boduje se za Europa tour. Prolog se vozi u Umagu, startovi etapa su u Poreču, Vrsaru i Pazinu, a ciljevi u Labinu, Motovunu i Umagu.

  Info:

  Biciklistički klub „Kroz Hrvatsku Puris - Kamen“
  +385 (0)52 410 102
  bk.kamen.pazin@pu.t-com.hr

  Opširnije
 • Istarska rivijera

  11.03.2017 - 19.03.2017

  Poreč-Parenzo

  Ciklus teniskih turnira


  Ciklus teniskih turnira

  Tijekom ožujka diljem zapadne obale Istre nižu se teniski mečevi Istarske rivijere. Turniri Croatia F4 Futures započinju u Rovinju, nastavljaju u Poreču, a potom igraju u Puli, i Opatiji. Budući da Croatia Futures pripada Međunarodnoj teniskoj federaciji ITF-u, mladi tenisači imaju priliku na istarskim terenima igrati u jakoj međunarodnoj konkurenciji te steći prva profesionalna iskustva i zaraditi bodove za ATP rang listu.

  Važnosti ovog teniskog turnira pridonosi i činjenica da su upravo sudjelujući na Istarskoj rivijeri svoje karijere započeli, primjerice, Goran Ivanišević, Boris Becker, Thomas Muster, Goran Prpić, Cedric Pioline, Magnus Gustafsson, Niklas Kulti, Peter Korda, Bohdan Ulihrach, Dominik Hrbaty i mnogi drugi danas vrhunski i proslavljeni tenisači.


  Poreč
  Croatia F2 Futures
  11.03 - 19.03.2017

  » www.istrafutures.com

  Info:

  Top Spin
  Jurkovićeva 17, Zagreb T. +385 52 431 430
  mirna.grozdanic@topspin.hr

  Opširnije
 • Laguna Poreč race

  19.03.2017

  Poreč-Parenzo

  Biciklistička utrka za kadete (U17)


  Biciklistička utrka za kadete (U17)

  Biciklističke staze koje vijugaju prekrasnim istarskim krajolicima stvorene su za profesionalne bicikliste te odmjeravanje brzine u ovom sportu na 2 kotača.

  Info:

  Laguna Poreč
  Rade Končara 12, Poreč +385 (0)52 410 102
  reservations@lagunaporec.com

  Opširnije
 • Laguna Poreč polumaraton

  26.03.2017

  Poreč-Parenzo, Zelena Laguna resort

  Family run & Fun run & Half marathon

  Zelena Laguna resort

  Family run & Fun run & Half marathon

  Za sve ljubitelje trčanja, osmislili smo nove doživljaje! Kada se priroda počne buditi i prve zrake sunca nakon duge zime obasjaju morske valove i vrhove borova duž jadranske obale, mi vas dočekujemo u Istri, u povijesnom Poreču, s novim utrkama na novim stazama! Resort Zelena laguna, popularna destinacija kraj Poreča, ugostit će sve trkače i njihove navijače koji nam se žele pridružiti na zanimljivim polumaratonskim, ali i nešto kraćim stazama.

  Utrka Laguna Poreč sastoji se od jedne staze dužine 7 km i 3 utrke. Sve se odvija u okrilju atraktivnog poluotoka Zelena laguna, na stazi tik do mora, a započinje u subotu, 26.03. na startu ispred hotela Laguna Parentium u 10:00 sati. Time limit: 3h od početka utrke.

  Vrste utrka:

  FAMILY RUN: 7 km
  Staza dužine 7 km za velike i male vodi od Kampa Zelena Laguna preko Kampa Bijela Uvala prema Funtani i natrag u Zelenu Lagunu.

  FUN RUN: 14 km
  Zabavite se trčeći na stazi dužine 14 km za cijelu obitelj i ne brinite zbog dužine jer stazu možete dovršiti i nakon prvog kruga poput trkača FamilyRuna.

  POLUMARATON: 21 km
  Svi polumaratonci uistinu mogu uživati na stazi Zelene Lagune jer će ih putem moći bodriti njihovi najvjerniji navijači, a vrijeme predviđeno za dovršetak utrke je tri sata.

  Prijava za utrku je u potpunosti besplatna, no nemojte čekati posljednji trenutak, jer se prijave primaju samo do startnog broja 500, stoga požurite i osigurajte svoju startnu poziciju!

  » Prijave i info

  Opširnije
 • Uskrs u Poreču

  15.04.2017 - 17.04.2017

  Poreč-Parenzo, Trg slobode

  Obilježavanje Uskrsa

  Trg slobode

  Obilježavanje Uskrsa

  Slatki mirisi i okusi Uskrsa, najvećeg vjerskog blagdana dočekuju već tradicionalno posjetitelje Poreča na glavnom gradskom trgu za uskrsni vikend. Prve proljetne zrake sunca na otvorenom uz šum mora možete iskusiti obilazeći šarmantne štandove s ponudom tradicionalnih Istarskih proizvoda te Uskršnjih delicija.

  Prve proljetne zrake sunca na otvorenom uz šum mora možete iskusiti obilazeći šarmantne štandove s ponudom tradicionalnih Istarskih proizvoda te Uskršnjih delicija. 

  LOKACIJA: Trg Slobode

   

  Info:

  TZ Poreč
  +385 52 451 293
  info@myporec.com

  Opširnije
 • 3. Tour of Croatia

  21.04.2017 - 22.04.2017

  Istra

  Etapa profesionalne biciklističke utrke


  Etapa profesionalne biciklističke utrke

  Tour of Croatia, svjetska profesionalna biciklistička utrka, vozi se atraktivnom trasom duž jadranske obale, kroz Istru i unutrašnjost Hrvatske u ukupnoj dužini od 1200 km. U utrci sudjeluje 20 ekipa i 160 biciklista iz različitih zemalja svijeta koji će svoju brzinu i izdržljivost iskazati kroz pet etapa utrke.


  » www.tourofcroatia.com

  Info:

  Top Sport Event
  +385 (0)98 425 693
  vladimir.miholjevic@gmail.com

  Opširnije
 • Microsoft WinDays 17

  25.04.2017 - 28.04.2017

  Poreč-Parenzo, Resort Valamar Isabella Island

  17. konferencija businessa i IT industrije

  Resort Valamar Isabella Island

  17. konferencija businessa i IT industrije

  WinDaysi se uobičajeno dijele na tehnološku i poslovnu konferenciju. U tehnološkom programu su posjetitelji već navikli na odlične predavače i „vruće“ novosti iz svijeta tehnologije. Mnogi će imati priliku i upoznati ključne Microsoftove tehnologije i proizvode te naučiti osnove iz područja drugačijih od onih kojima se bave.

  Prijave:
  Early bird 01.12.2016 - 26.02.2017.

  » Microsoft WinDays 17

  Info:

  MPG d.o.o.
  + 385 1 6064 600
  info@windays.hr

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 27

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking