Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Veli Jože

  01.05.2017

  Motovun-Montona

  4. urbana orijentacijska utrka


  4. urbana orijentacijska utrka

  TZ Motovun i SRK Alba organizatori su utrke prvenstveno namijenjene obiteljima s djecom. Radi se o ekipnoj orijentacijskoj utrci u kojoj jedan od članova mora biti mlađi od 14 godina.

  Predviđeno trajanje utrke je otprilike sat vremena, a cilj je da ekipe pronađu što više skrivenih kontrolnih točki  na kojima trebaju perforirati kartu koju su dobili na startu. Točke se nalaze u starogradskoj jezgri i bližoj okolici, a utrka je prilagođena svim uzrastima.

  Cilj utrke nije samo pješačenje nego i spretnost, brzina, orijentacija i zabava. Ekipe se prijavljuju pod imenu koje moraju osmisliti na temu "Motovun" pa je i prošlogodišnja utrka iznjedrila mnoge zanimljive nazive.

  Sve daljnje informacije vezane uz utrku biti će objavljivane na www.tz-motovun.hr

  Info:

  TZ Motovun
  Trg Andrea Antico 1 +385 (0)52 681 726
  info@istria-motovun.com

  Opširnije
 • Proslava 1. svibnja

  01.05.2017

  Motovun-Montona

  Obilježavanje Dana rada


  Obilježavanje Dana rada

  Proslavu 1. svibnja, međunarodnog praznika rada Motovunjani obilježavaju kroz tradicionalno okupljanje te ga rado iščekuju.
  Osim tradicionalnog prvomajskog graha posijetioce može zabaviti malonogometni turnir, boćarski turnir, "Motovun off-road" utrka đipova te orijentacijska utrka Veli Jože.

  Info:

  TZ Motovun
  Trg Andrea Antico 1 +385 (0)52 681 726
  info@istria-motovun.com

  Opširnije
 • Z armoniku v Roč

  06.05.2017 - 07.05.2017

  Roč

  24. međunarodni susret svirača na dijatonskim harmonikama (trieštinama)


  24. međunarodni susret svirača na dijatonskim harmonikama (trieštinama)

  Zvuci popularne 'trieštine', male armonike na batuniće, izviru iz svakog kutka - iz oštarija i obiteljskih kuća, s ulica, i cijeli se Roč pretvara u veliku pozornicu na otvorenom, sa sajamskom ponudom u kojoj se izdvajaju štandovi s istarskim suvenirima te izložbeno-prodajni štand s glazbenim instrumentima. Trieštine se tako mogu kupovati, svirati, slušati... U sklopu susreta, održavaju se glazbene radionice, predavanja i prezentacije na temu posebnosti istarskih narodnih glazbala te znanstveni skupovi o zaštiti tradicijskog muziciranja. Svake godine, mali gradić sa svega dvjestotinjak žitelja, tijekom ovih nekoliko dana postaje jedinstveno svjetsko središte harmonike trieštine.

  Info:

  KUD Roč, TZ Buzet
  Šetalište Vladimira Gortana 9 +385 (0) 52 662 343
  info@istria-buzet.com

  Opširnije
 • 48. sabor čakavskog pjesništva

  12.05.2017 - 13.05.2017

  Žminj

  Pjesnički susreti


  Pjesnički susreti

  Manifestacija se otvara podizanjem čakavske zastave i svetom misom na staroslavenskom jeziku. Natjecanje učenika osnovnih škola u jezičnom izričaju i interpretaciji pjesama. Obuhvaćeni su učenici diljem Hrvatske, iz čitavog čakavskog govornog područja. Okupi se oko 200 učenika koji govore svoje stihove te interpretiraju stihove čakavskih pjesnika.

  Program: 
  Petak, 12.5.2017.
  20:30 Štuorice od polnoći, Aleksandar Bančić, Čakavska kuća

  Subota, 13.5.2017.
  10:45 Podizanje zastave Čakavskog sabora
  11:00 Natjecanje recitatora i pjesnika, Zad kaštela
  14:00 Dramska radionica za djecu, Roberta Rudela, Čakavska kuća
  15:00 Mladen Kušec  s djecom
  15:00 Dinka Juričić, predavanje u Čakavskoj kući
  18:00 Zavičajna večer, Štuorice od polnoći, prigodan kulturno umjetnički program

  Info:

  Općina Žminj
  T. +385 (0)52 846250
  opcina-zminj@pu.t-com.hr

  Opširnije
 • 57. festival hrvatskih kazališnih amatera

  12.05.2017 - 14.05.2017

  Pazin

  Kazališne predstave


  Kazališne predstave

  U sklopu FAKSA prikazuje reprezentativnu produkciju najboljih amaterskih kazališta i kazališnih sekcija, a njegovu kvalitetu garantiraju županijske smotre i selekcije koje mu prethode te se od preko 170 prijavljenih predstava iz cijele Hrvatske, izabire oko 22 najbolje kazališne skupine koje će na 57. FHKA-u predstavljati svoju županiju.

  Info:

  FAKS - Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva

  Opširnije
 • Fameja Pazin

  21.05.2017

  Pazin, Bivša vojarna Veli Jože

  Timska utrka

  Bivša vojarna Veli Jože

  Timska utrka

  Tim sačinjava 2 natjecatelja i jedan bicikl. Svi timovi startaju zajedno, s tim da jedan član tima vozi bicikl dok drugi trči. Članovi timova mogu se u bilo koje vrijeme izmijeniti na biciklu, ali pritom bicikl ne smiju ispuštati iz ruku.
  Kontrolnu točku kao i cilj, moraju proći zajedno.

  Uz timsku utrku održati će se i štafetna utrka 2x25 m, obiteljski poligon te prigodni dječji program.

  Start: 11:00h bivša vojarna Veli Jože

  Info:

  SD Trickeri
  +385 (0)99 666 5066
  kika@trickeri.org

  Lokacija

  Opširnije
 • Zasopimo na organić

  21.05.2017

  Gračišće

  Susret svirača na usnim harmonikama


  Susret svirača na usnim harmonikama

  Svirači organića, organeta, organa ili jednostavno rečeno - usne harmonike - tradicionalno se okupljaju u Gračišću na godišnjem druženju koje je utemeljio poznati istarski istraživač tradicijske glazbe Renato Pernić. Uz mnogobrojne soliste, svirači nastupaju i u pratnji tradicionalnih instrumenata kao što su bajs, trieštine i bombardine. A da se ne radi samo o očuvanju nečeg izumrlog i zaboravljenog, dokazuju nam i mnogobrojni mladi izvođači te organiziranje škole usne harmonike u istome gradiću. Kako bi sam događaj bio zanimljiviji i šareniji, razna kulturno-umjetnička društva iz Istre upotpunjuju program tradicijskim istarskim plesovima i kantima.

  Info:

  Općina Gračišće
  T. +385 (0)52 687155, F. (0)52 687111
  opcina-gracisce@pu.t-com.hr

  Opširnije
 • Dani Velog Jože

  02.06.2017 - 03.06.2017

  Motovun-Montona

  Festival divova


  Festival divova

  Istarski div Veli Jože

  Mislite da svijet bajki i divova ne postoji te da je samo fikcija za malu djecu? Posjetite Motovun i zakoračit ćete u čudesnu dimenziju u kojoj vladaju divovi, s Velim Jožem na čelu kao najpoznatijim među njima.

  Festival Dani Velog Jože u Motovunu posvećen je istarskim divovima, ali i svim drugim fantastičnim bićima koji su nastali kao plod bujne ljudske mašte. Danas je fantasy književnost iznimno popularna, od Harryja Pottera do Sumrak sage, a sve je započelo s Tolkienovim Gospodarom prstena. No, Istra ni na ovom polju ne zaostaje, naprotiv. Poznati hrvatski književnik Vladimir Nazor svoju priču o Velom Joži ispričao još 1908. godine.

  Festival Velog Jože donosi u Motovun projekcije fantastičnih filmova, pa je to jedinstvena prilika da se pogledaju filmovi o divovima, i oni stari i novi, ali i dokumentarci te dječji filmovi. Motovun sa svojom već afirmiranom filmskom tradicijom, na različitim lokacijama nudi 3D efekte i divovske sukobe na velikom platnu.

  Festival je pravog obiteljskog karaktera, gdje svako može pronaći nešto za sebe. Ulice Motovuna preplavit će zabavljači i glazbenici, najmlađi mogu sudejlovati na kreativnim radionicama i sudjelovati  u predstavi, dok su za one malo starije na rasporedu kazališne prestave u večernjim satima. Sajam starih zanata kao i ugostiteljski objekti nudit će XXL proizvode pa će posjetitelji imati priliku probati divovski sir, mortadelu, pizzu i brojne druge divovske zalogaje.

  » FB: Days of the Giant Veli Joze Motovun

  Info:

  TZ Motovun & Illustris travel DMC
  Trg Andrea Antico 1 T. +385 (0)52 681726
  info@istria-motovun.com

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 66

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking