Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Kaldirski plac od fruti

  28.05.2017

  Kaldir (motovun-Montona), Ispred škole

  11:00 - 16:00 h

  Ispred škole

  Kaldir u neposrednoj blizini Motovuna je najpoznatije mjesto u Istri što se voćarstva tiče. Tamo se uzgajaju razne sorte voća, točnije više od 60 posto voćaka koje se distribuira u Istri dolazi upravo iz Kaldira.

  Ovu nedjelju 28.05. se tako po prvi puta organizira Kaldirski plac gdje će se moći direktno od OPG-ova kupiti svježe i trenutno aktualno voće po promotivnim cijenama.

  Plac će se održavati ispred škole u Kaldiru i to od 11 – 16 sati, a u slučaju kiše seli u školu.

  Ovu nedjelju su tako u ponudi trešnje i jagode, a pronaći će se i koja voćna prerađevina, ali u prvom planu su svježe voćke kojih u vrijeme održavanja Fešte od fruti u listopadu nema u tolikoj mjeri.

  Pozivamo Vas svih u nedjelju da dođete po svježe voće u Kaldir.

  Info:

  TZ Motovun
  Trg Andrea Antico 1 +385 (0) 52 681 819
  info@istria-motovun.com

  Opširnije
 • Dani Velog Jože

  02.06.2017 - 03.06.2017

  Motovun-Montona

  Festival divova


  Festival divova

  Istarski div Veli Jože

  Mislite da svijet bajki i divova ne postoji te da je samo fikcija za malu djecu? Posjetite Motovun i zakoračit ćete u čudesnu dimenziju u kojoj vladaju divovi, s Velim Jožem na čelu kao najpoznatijim među njima.

  Festival Dani Velog Jože u Motovunu posvećen je istarskim divovima, ali i svim drugim fantastičnim bićima koji su nastali kao plod bujne ljudske mašte. Danas je fantasy književnost iznimno popularna, od Harryja Pottera do Sumrak sage, a sve je započelo s Tolkienovim Gospodarom prstena. No, Istra ni na ovom polju ne zaostaje, naprotiv. Poznati hrvatski književnik Vladimir Nazor svoju priču o Velom Joži ispričao još 1908. godine.

  Festival Velog Jože donosi u Motovun projekcije fantastičnih filmova, pa je to jedinstvena prilika da se pogledaju filmovi o divovima, i oni stari i novi, ali i dokumentarci te dječji filmovi. Motovun sa svojom već afirmiranom filmskom tradicijom, na različitim lokacijama nudi 3D efekte i divovske sukobe na velikom platnu.

  Festival je pravog obiteljskog karaktera, gdje svako može pronaći nešto za sebe. Ulice Motovuna preplavit će zabavljači i glazbenici, najmlađi mogu sudejlovati na kreativnim radionicama i sudjelovati  u predstavi, dok su za one malo starije na rasporedu kazališne prestave u večernjim satima. Sajam starih zanata kao i ugostiteljski objekti nudit će XXL proizvode pa će posjetitelji imati priliku probati divovski sir, mortadelu, pizzu i brojne druge divovske zalogaje.

  » FB: Days of the Giant Veli Joze Motovun

  Info:

  TZ Motovun & Illustris travel DMC
  Trg Andrea Antico 1 T. +385 (0)52 681726
  info@istria-motovun.com

  Opširnije
 • Dan Grada Pazina

  02.06.2017

  Pazin

  Sportski i kulturno-zabavni program


  Sportski i kulturno-zabavni program

  Sadržajno raznovrsan višednevni program: sportska natjecanja, igre, koncerti, izložbe, promocije, zabava... U čast prvog spominjanja imena grada u dokumentu cara Otona iz 983. godine Pazin početkom lipnja slavi svoj dan. Osim svečane sjednice gradskog vijeća i dodjele godišnjih priznanja prilika je to da brojne gradske udruge prezentiraju svoj rad kroz izložbe, koncerte, pokazne vježbe i sportska takmičenja.

  Info:

  Grad Pazin
  T. +385 (0)52 624133, GSM. (0)98 433854

  Opširnije
 • 2. Susret klapa

  03.06.2017

  Žminj, Zad kaštela

  Koncert

  19:00 h

  Zad kaštela

  Koncert

  Zad kaštela s početkom u 19,00 sati veliki klapski spektakl u idiličnom ambijentu ispod kestena.

  Klapsku večer otvara Mario Lipovšek Battifiaca  sa svojim nastupom, a nakon njega uživati ćemo u „pjesmi koja liječi dušu i tijelo“ u klapskim zvucima najpoznatijih klapa i njihovim mnogobrojnim hitovima.

  Nastupaju:
  KLAPA ŠUFIT
  KLAPA KAMPANEL
  MARIO LIPOVŠEK I GOSTI

   Ulaznice po cijeni od  50,00 kn (stajaće), 60,00 kn (sjedeće) mogu se kupiti u pretprodaji.  

  Info:

  The Bar & Radio Istra

  Opširnije
 • Kantaduri va Hum

  10.06.2017

  Hum

  Tradicionalni nastup klapa, a capella


  Tradicionalni nastup klapa, a capella

  U životopisnom ambijentu najmanjeg grada na svijetu Huma, uz neuobičajenu svjetlost danas već zaboravljenih ferala, održava se susret vokalnih skupina, popularnih klapa. Na starom istarskom vozu, koji služi kao improvizirana pozornica, klape će zapjevati tradicionalne pjesme svoga kraja. Kao nekada, u starim vremenima, kada su se ljudi znali spontano okupiti i zapjevati iz srca, tako i sada klape a capella pjevaju pjesme svojih starih. A da bi gostima što vjernije prikazali tradicijsku baštinu, pjevači su odjeveni u nošnje svojih nonića.

  Hum je idealno mjesto za druženje, upoznavanje istarske kulture, a ova manifestacija posjetiteljima omogućuje da, udobno smješteni na balama sijena ili drvenim klupicama pod zvjezdanim nebom, uživaju u prekrasnim napjevima koje će za njih izvesti brojne klape.

  Info:

  Klapa Boškarin, Dean Prodan

  dean.hum@gmail.com

  Opširnije
 • Dan Grada Huma - najmanjeg grada na svijetu

  10.06.2017

  Hum

  Izbor humskog župana


  Izbor humskog župana

  Za Hum, srednjovjekovni gradić poznat i kao najmanji grad na svijetu, legenda kaže da je nastao sasvim slučajno – divovi koji su gradili okolne gradove u dolini rijeke Mirne, odlučili su iskoristiti malobrojno preostalo kamenje i izgraditi minijaturni grad.

  Vrijeme nije puno promijenilo ovaj gradić, a malene kamene ulice kao da i danas pričaju starim jezikom viteških priča. Svake godine na dan svoga grada svi muškarci iz župe u gradskoj loži biraju seoskog poglavara prema starom sačuvanom običaju urezivanja glasova u drveni štap ‘raboš’. Seoski poglavar dužan je brinuti o svojoj župi, rješavati nesuglasice među stanovnicima i izricati kazne neposlušnima koji narušavaju red u Humu i okolnim selima. Kao kruna svakog izbora slijedi pučko veselje gdje se u netaknutom i bezvremenskom okružju mogu, uz vrhunski pripremljenu hranu, kušati i nadaleko poznati, domaće vino i rakija. Hum je i meka hrvatskog glagoljaštva gdje se mogu vidjeti prvi spomenici i tragovi početaka hrvatske pismenosti i upoznati stara hrvatska abeceda ‘glagoljica’.

  Info:

  Udruga Hum, TZ Grada Buzeta
  T: +385 (0)52 660 003, F: (0)52 660 001
  hum@hum.hr

  Opširnije
 • Tijelovo i procesija

  15.06.2017

  Žminj

  Crkvena svečanost


  Crkvena svečanost

  Blagdan započinje svetom misom u 10,30 sati u župnoj crkvi sv. Mihovila, te se nastavlja procesijom po starom dijelu Žminja. Mještani za tu prigodu uređuju četiri oltara, na četiri ustaljena mjesta, tijekom procesije zastaje se kod svakog i moli se.
  U procesiji pjeva župni zbor, a prvopričesnici i djevojčice posipavaju put laticama ruža. Putem procesije mještani ukrašavaju prozore ručnim radovima i cvijećem. Tijekom procesije nosi se baldahin – nebnica, a svećenik nosi pokaznicu sa Svetim tijelom.

  Info:

  TZ Žminj
  Čakavska kuća bb, 52341 Žminj T. +385 (0)52 846 792
  info@istria-zminj.com

  Opširnije
 • Festival istarskih maneštri

  17.06.2017

  Gračišće

  Gastronomska manifestacija


  Gastronomska manifestacija

  Nekoliko puta godišnje glavni mjesni trg u Gračišću postaje pozornica za meštre od maneštre koji se natječu u pripremanju ovog najpoznatijeg jela na žlicu s ovog područja. Ovisno o godišnjem dobu i dostupnosti sezonskih namirnica maneštra ima više varijacija, a svaki kuhar prema svom receptu kombinira sastojke koje njegovu maneštru čine posebnom i drugačijom od ostalih.

  Info:

  Općina Gračišće
  T. +385 (0)52 687155, F. (0)52 687111
  opcina-gracisce@pu.t-com.hr

  Opširnije
 • Vidova

  18.06.2017

  Gračišće

  Tradicionalna vjerska proslava i pučka fešta


  Tradicionalna vjerska proslava i pučka fešta

  Svake se godine u Gračišću, na blagdan sv. Vida održava trodnevna fešta koja obuhvaća Dan općine, festival istarskih maneštri i pučku feštu s tradicionalnom utrkom na magarcima. Nedjelja je rezrevirana za smijeh i zabavu! Najveća je atrakcija Vidove utrka na magarcima koja će vas nasmijati od srca jer svi će jahači najviše truda i vremena uložiti na usmjeravanje tvrdoglavih magaraca.
  Gračaška je Vidova fešta za cijelu obitelj.

  Info:

  Općina Gračišće
  T. +385 (0)52 687155, F. (0)52 687111
  opcina-gracisce@ pu.t-com.hr

  Opširnije
 • Bajsi u Draguću

  18.06.2017

  Draguć (Cerovlje)

  Nastup svirača na bajsevima


  Nastup svirača na bajsevima

  Kada vas želja za upoznavanjem i istraživanjem istarskih gradića dovede u Draguć, zasigurno će vas znatiželja ondje i zadržati. Lipanjski međunarodni susret svirača u Draguću tradicionalno je mjesto svirača na bajsevima. Vrijeme je to kada se cijeli gradski trg ispuni zvukovima bajsa u ritmu valcera ili polke, uz pratnju harmonike, trube, klarineta, violine, usne harmonike ili pak češlja koji postaju dodatni ukras kojim svirači pokazuju svoju uigranost i virtuoznost. Brojne glazbene izvedbe zaključno sa zajedničkom izvedbom svih sudionika potrajat će do sumraka nakon čega slijedi fešta sa svirkom duboko u toplu ljetnu noć.

  Info:

  MO Draguć, Općina Cerovlje
  T. +385 52 684 140

  Opširnije
 • Dan lavande

  24.06.2017

  Pekici (Svetvinčenat)


  Lavanda, mediteranska biljka koja na području Istre raste od pamtivijeka, danas je visoko cijenjena zbog svojih ljekovitih i aromaterapeutskih svojstava. Svetvinčenat vas poziva da upoznate lavandu i njene mnogobrojne proizvode, ukrase i eterična ulja. Dan lavande cjelodnevna je manifestacija koja započinje organiziranim obilaskom polja lavande u Pekicima, a program se nastavlja otvorenjem sajma i nastupom KUD-a Svetvinčenat. Upoznajte proizvođače te ljekovite biljke na predstavljanju proizvoda od lavande i ljekovitog bilja te autohtonih istarskih proizvoda. Za one najmlađe organizira se likovna radionica te radionica izrade terakote.

  Info:

  TZ Svetvinčenat
  Svetvinčenat 20 T.: +385 (0)52 560 349
  info@tz-svetvincenat.hr

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 57

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking