Priopćenja

Tajne Michelinovih zvjezdica i vrhunskih hotela

Četvrti kongres Istria Gourmet Festival održava se 29. i 30. listopada u Rovinju


Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao glavnim patnerom i hotelskom tvrtkom Maistra, organizira četvrti Istria Gourmet Festival, s iznimno bogatim programom, koji se će se ove godine godine odvijati tijekom dva dana.

Kongres, čija je s osnovna zadaća upoznavanje novih svjetskih trendova i osmišljavanje perspektiva budućeg razvitka na polju enogastronomije, održat će se 29. i 30. listopada 2018. u dizajn hotelu Lone u Rovinju.

U goste dovodimo vrhunske zvijezde, chefove ovjenčane Michelinovim zvjezdicama, koji će održati zanimljiva edukacijska predavanja:
Francesco Mazzei (Sartoria), Aurora i Massimo Mazzucchelli (Marconi | Mollica),
Andrea Ribaldone (Arborina), Roberto Cerea (Da Vittorio)
Giancarlo Morelli (Il Pomiroeu), Pedro Miguel Schiaffino (Malabar)
Matteo Mettulio (La Siriola), Juan Amador (Restaurant Amador)
Pino Cuttaia (La Madia), Andrea Migliaccio (L'Olivo)
Emanuele Scarello (Agli Amici dal 1887)
.

Stručna i tematska konferencija čiji je cilj upoznavanje i usvajanje novih znanja i vještina, u ovogodišnjem izdanju  donosi i dva sasvim nova programa, jedan posvećen gourmet pizzi, a drugi craft pivu.

Masterclass posvećen gourmet pizzi, fenomenu koji se proteklih godina pojavio u Italiji i ima sve veći broj sljedbenika, ponudit će, u spoju tradicije i inovacije, nove poglede na ovo jelo popularno diljem svijeta. U goste nam dolaze vrhunski stručnjaci:  
Simone Padoan (Pizzeria I Tigli), Edoardo Ore (O' Sfizio d'à Notizia)
Diego Vitagliano (10 Diego Vitagliano Pizzeria), Pasqualino Rossi (Pizzeria Élite Rossi)
Vincenzo Pagano (Scattidigusto)
.

Kada je riječ o proizvodnji craft pive, vrhunska imena u ovom području uvest će polaznike u povijest pive, craft revoluciju te u tajne sljubljivanja hrane i pive:
Lorenzo Dabove Kuaska, Stefan Grauvogl,
Teo Musso,  Simonmattia Riva i Zvonimir Pelko
.


Drugi dan konferencije namijenjen je predavanjima posvećenim vinskom turizmu i primjerima kako to rade najbolji na svijetu te hotelijerstvu gdje će biti riječ o najboljim praksama i trendovima u luksuznom hotelijerstvu. Predavanja će voditi neki od najvećih svjetskih stručnjaka hotelskih operacija i eminentni stručnjaci iz vinskog svijeta:
Charlotte Feugere (French Wine Tourism Association)
Yolanda Perdomo (Gastronomy Tourism Expert, ex director of Affiliate Membership Programme @ UNWTO)
Isabel Aguirrezabala Wurster (San Sebastián Turismo)
Iván Llanza Ortiz (Osborne Group)
Gennaro Iorio (Chef Caviste Caves Etablissements S.B.M. Cave Centrale de Hôtel de Paris, Monte Carlo)
Andrej Šimatić (Horwath HTL Croatia)
Ermanno Zanini (Capri Palace)
Fausto Arrighi (Michelin Guide Italia, ex director)
Moreno Cedroni (Madonnina del pescatore)
Mario Iaccarino (Don Alfonso 1890)
Emanuele Scarello (Relais & Châteaux World Culinary Council member)
Lucio D'Orsi (General Manager, Majestic Palace)
Franko Lukež, Hrvatski sommelier klub


Za vrijeme Istria Gourmet Festivala održat će se, već tradicionalno, i tri gala večere, pod dirigentskom palicom chefova iz restorana s Michelinovim zvjezdicama. Svi zainteresirani tako će imati priliku upoznati nekog od svjetskih chefova i uživati u njihovim delicijama. U restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini gostuje chef Roberto Cerea ovjenčan s čak tri Michelinove zvjezdice. Chef Matteo Mettulio, vlasnik dvije Michelinove zvijezdice, predstavit će svoje specijalitete u restoranu ResoLution Signature u hotelu Lone, u kojem će se odvijati i treća gala večera, u organzaciji dvojice chefova: Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino prezentirat će svu raznolikost amazonske kuhinje.


Vidimo se u Rovinju 29. i 30. listopada!
www.istra.com/gourmetfestival

Poreč ostvario milijun noćenja

Nove MICHELINOVE zvjezdice stigle u Hrvatsku

Maistra pionir održive plovidbe

Ususret EURU: Promocija u Neuruppinu

Projekt IQM Destination Rovinj-Rovigno

Prikaži