Sounds of the Streets Music - Cubismo

Lokacija:

  • Obala Matka Laginje 2 / Poreč-Parenzo

Datumi:

  • 13.07.24

Vrijeme:

  • 21:00

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

-Koncert


Cubismo je sastav koji svira energičnu plesnu glazbu koja se temelji na afro-kubanskim ritmovima, ali u svom osebujnom i prepoznatljivom stilu predvođen genijalnim perkusionistom Hrvojem Rupčićem. Članovi sastava dolaze iz Hrvatske, Venecuele, Kube i Slovenije, te su najznačajniji sastav koji svira takvu vrste glazbe u ovom dijelu Europe.

U svojoj karijeri Cubismo je surađivao s mnogim ovdašnjim, ali i svjetskim glazbenim zvijezdama, no najjača strana Cubisma upravo su koncerti i živi nastupi, tijekom kojih publiku redovito rasplešu golemom količinom pozitivne energije kojom zrače s pozornice. Vesele, plesne note i devetočlana ekipa vrhunskih profesionalaca višestruko je dokazala kako zna napraviti veliku, veselu latinoameričku “fiestu”.

CD „Motivo Cubano“ snimljen je na Kubi s članovima legendarnog Buena Vista Social Cluba, a na CD-u „Viva la Habana“ gostovala je Yolanda Duke, koja je u to vrijeme bila pjevačica orkestra Tita Puentea. Od glazbenika iz Hrvatske Cubismo je ugostio na svojim albumima i koncertima mnogo pjevačkih veličina kao što su Josipa Lisac, Gibonni, Gabi Novak, Stjepan "Jimmy" Stanić, Oliver Dragojević i mnogi drugi, kao i glazbenike sa širih prostora kao što su Vlada Divljan iz Idola, Kočani orkestar iz Makedonije i "kralj" Romske glazbe Šaban Bajramović. Uvijek su bili ponosni na svoju "multi-kulti" koncepciju za koju vjeruju da uvelike doprinosi širenju glazbenih i ljudskih vidika.

Cubismo je poznat  po visokoj glazbenoj kvaliteti i sviračkom umijeću svojih članova te je redovito nagrađivan strukovnim nagradama kao što su Porin i Status.



Prikaži