American Music Abroad

Lokacija:

  • Trg slobode / Poreč-Parenzo

Datumi:

  • 11.07.24

Vrijeme:

  • 21:30

Kontakt:

O eventu:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Poklon građanima i posjetiteljima Poreča

BESPLATNI KONCERT AMERICAN MUSIC ABROADA

Američka pjevačka senzacija American Music Abroad stiže u Hrvatsku gdje će održati koncert u Poreču 11.07. na Trgu slobode u 21:30. Ulaz za koncert  je besplatan.  

American Music Abroad je organizacija američkih akademskih glazbenika koja već preko 40 godina oduševljava publiku diljem svijeta. Ovaj simfonijski ansambl koji broji 41. člana te koncertni zbor od 40 članova, na svojim turnejama posjetili su najveće gradove Europe i nastupali u najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta. Zajedno će nastupiti i izvesti djela  klasičnih autora, te djela s pozornica slavnog Broadwaya. Osim toga, na repertoaru su djela američkih folk autora i naravno suvremenih američkih autora klasične glazbe.  

U sklopu svoje šestnaestodnevne Liberty turneje 2024. posjetiti će nekoliko europskih zemalja: Njemačku, Austriju, Švicarsku, Italiju i Hrvatsku. Riječ je o učenicima i studentima glazbe dvadeset glazbenih škola iz saveznih država Massachusetts, New York, New Jersey, i Ohio iz SAD-a, a organizirani su u nekoliko sastava.  

Nastupajući su proputovali cijeli svijet, osobito Europu, a kritičari su njihove nastupe hvalili kao nadahnute izvedbe, čistog zvuka, pune predanosti tehničkoj i ekspresivnoj preciznosti muziciranja. Očito nadareni, puni entuzijazma za glazbu koju stvaraju i izvode, članovi American Music Abroad i Adriatic DMC-a pozivaju vas da im se pridružite i uključite u glazbenu avanuturu.




Prikaži